نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش ایرنا در این دیدار كه جمعه شب در سالن ورزشی شهید حیدریان قم برگزار شد تیم صبا با نتیجه هشت بر چهار فرش آرا را شكست داد.

تیم فوتسال صبا با پیروزی در این دیدار در پایان لیگ برتر فوتسال كشور با كسب 39 امتیاز در رده ششم جدول قرار گرفت.

فرش آرا نیز با كسب 30 امتیاز نهم شد.

7408 / 380/



:: برچسب‌ها: غروب , باند , گل ,
:: بازدید از این مطلب : 496
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 20 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا،'حسین انواری' در سخنان پیش از خطبه های امروز نماز جمعه تهران افزود:‌ همچنین در طی سال های گذشته 70 هزار نفراز دختران تحت پوشش نیز با حمایت های كمیته امداد امام خمینی (ره) راهی خانه بخت شدند.

وی افزود :از زمان آغاز فعالیت این نهاد تاكنون، كمیته امداد امام تلاش كرده تا تسهیلات مورد نیاز برای آغاز یك زندگی جدید در اختیار دختران تحت پوشش خود قراردهد.

سرپرست كمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به سالگرد تاسیس این نهاد در 14 اسفند ماه، اظهار داشت: این روز در تقویم ملی كشور به عنوان روز احسان و نیكوكاری ثبت شده است.

وی با بیان اینكه كمیته امداد امام (ره)، یك نهاد كارآفرین، الگوساز و پاسخگو است، گفت: این نهاد فرهنگی با دستان پربركت بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره) راه اندازی شد.

وی این كمیته را موجب تقویت تعاون اجتماعی در كشور دانست و افزود: با گذشت 33 سال از فعالیت این مركز، امروز شاهد ترویج و توسعه فرهنگ انفاق، ایثار وهمدردی عمومی هستیم.

'حسین انواری' همچنین در تشریح عملكرد كمیته امداد امام (ره) افزود: این مركزهمچنین در دو سال اخیر، خدمات فرهنگی خود را در 100 واحد خوابگاهی و كانون های پرورش فكری ارایه كرده است.

وی با اشاره به بهره مندی 110 هزار نفراز مددجویان تحت پوشش كمیته امداد امام (ره) از بیمه های اجتماعی، گفت: اكنون 600 هزار نفر به عنوانی حامی از 250 هزار یتیم در این مركز حمایت می كنند.

سرپرست كمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: این كار بسیارارزشمند است و هر یك از این حامیان، بخشی از هزینه های این افراد را تقبل كرده اند.

انواری افزود: در سال جاری، 12 هزار نفر از دانش آموزان تحت حمایت كمیته امداد امام (ره) در كنكور سراسری به دانشگاه راه پیدا كردند كه از این تعداد ،‌500 هزار نفر حائز رتبه های اول و سوم شدند.

وی گفت: امسال، 25 هزار نفر از دانشجویان فارغ التحصیل تحت پوشش نیز از فرصت های شغلی و بسترهای اشتغال ایجاد شده از سوی كمیته امداد امام (ره) بهره مند شدند.

سرپرست كمیته امداد امام خمینی (ره) در موردحمایت های صورت گرفته برای دختران بازمانده از تحصیل در روستا های كشور نیز گفت: آموزش های مهارت آموزی برای این افراد در حال برگزاری است.

انواری با اشاره به تحت پوشش قرار دادن 700 هزار دانش آموز، ادامه داد: دوره های مهارت آموزی همچنین برای دانش آموزان تحت حمایت این مركز از دوران مدرسه به منظور آشنایی با مشاغل و شكوفایی و ابتكار و استعدادهایشان برگزار می شود.

وی با اشاره به ساخت 70 هزار واحد مسكونی شهری و روستایی ویژه مددجویان در دو سال اخیر گفت: كمیته امداد امام (ره) در حقیقت، یك خانه امن برای انسان های شریفی است كه درآستانه آسیب قرار گرفته اند.

وی افزود:این افراد نمی توانند از استعدادهای خود بهره مند شوند و به همین دلیل این مركز با ارایه خدمات مطلوب معیشتی و رفاهی، مرهمی بر دل هایی است كه قدرت دفاع از حقوق خود را ندارند.

سرپرست كمیته امداد، ترویج مهرورزی، همدلی و همبستگی را از دیگر ویژگی های كمیته امداد امام خمینی (ره) بیان كرد و ادامه داد: خدماتی كه از سوی این نهاد به افراد تحت پوشش ارایه می شود در جامعه وحدت آفرین بوده است.

انواری با بیان اینكه امسال، 330 هزار نفر از افراد تحت حمایت این مركز از تسهیلات وام قرض الحسنه در كشور استفاده كردند، گفت: امسال، جشن خودكفایی 80 هزار نفر از خانواده هایی كه از سه سال قبل وارد چرخه اشتغال شدند،برگزار شد.

وی سلامت و توانمند سازی خانواده های تحت حمایت كمیته امداد امام (ره) را از مهمترین رویكردهای این مركز عنوان كرد و ادامه داد: افراد خودكفا، می توانند با تكیه بر استعداد و توان خود و كسب درآمد، زندگی شان را اداره كنند.

سرپرست كمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: كمیته امداد امام (ره) اكنون بیش از یك میلیون زن سرپرست خانوار كه همسر خود را به علت طلاق یا فوت از دست داده اند و 500 هزار فرد بیمار، معلول و از كارافتاده را تحت حمایت خود قرار داده است.

انواری ادامه داد: همچنین یك میلیون و 500 هزارسالمند نیزاز خدمات مختلف این مركز بهره مند می شوند.

وی در مورد برگزاری جشن نیكوكاری نیز گفت: جشن ملی نیكوكاری امسال با همكاری بسیج و صدا و سیما در 15 هزار پایگاه مردمی در سراسر كشور برگزار شد.

وی اظهار داشت: امروز هم از ظرفیت پایگاه های سیاسی و عبادی در سطح كشور استفاده شده و مردم می توانند هدایا و كمك های خود را به پایگاه های دایر شده درمصلی های نمازجمعه تحویل دهند.

سرپرست كمیته امداد در بخش دیگری ازسخنان پیش از خطبه این هفته نماز جمعه تهران در مورد حضور مردم در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: 12 اسفند ماه امسال،‌یادآور عظمت ملت ایران است.

انواری با بیان اینكه همه اقدامات نظام جمهوری اسلامی با انتخاب مردم قابل تحقق است،افزود:در نظام مردم سالاری دینی، عزت و كرامت مردم، یك اصل خدشه ناپذیر است.

وی افزود: حركت غرور آفرین و بالنده مردم ایران در پای صندوق های رای،‌چشم جهانیان را خیره كرده است.

سرپرست كمیته امداد با بیان اینكه نظام جمهوری اسلامی،همواره مورد تهاجم بوده است، گفت: دشمن تلاش می كند تا با حربه های اقتصادی، فرهنگ و هویت ملت را مخدوش كرده و از لحاظ اقتصادی كشور را به عقب بازگرداند.

انواری افزود: اما دشمنان باید بدانند كه نظام جمهوری اسلامی به دلیل حضور مردم ،‌دارای استحكام و اقتدار بوده و اصلی ترین سرمایه ایران،‌شور و شوق ملت در صحنه است.

اجتمام**9134 **1580



:: برچسب‌ها: ایتالیا , ماکرو , انگلستان ,
:: بازدید از این مطلب : 431
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 20 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش ایرنا به نقل از اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، دعوت رسمی 'امامعلی رحمان' امروز (جمعه) در دیدار و گفت و گو با 'علی‌اكبر صالحی' وزیر امور خارجه كشورمان كه در تاجیكستان بسر می‌برد، صورت گرفت.

آقای رحمان در این دیدار با اشاره به نخستین سفر رسمی صالحی به این كشور، این مساله را در رشد و توسعه مناسبات دوجانبه میان تهران و دوشنبه بسیار مهم دانست و اظهار داشت: ایران و تاجیكستان در عرصه‌های گوناگون زبان و فرهنگ، یگانه بوده و با دوستی و برادری به یكدیگر تكیه می‌كنند.

وزیر امور خارجه كشورمان نیز در این دیدار به هم زبانی، فرهنگ مشترك و دین واحد و زمینه‌ها و ظرفیت‌های موجود دو كشور اشاره كرد و گفت: این ظرفیت‌ها ایجاب می‌كند كه همكاری‌ها بیش از این افزایش یابد.

وی با ابراز خشنودی از پروژه‌های مهم در دست اقدام در كشور تاجیكستان، بر ضرورت برنامه‌ریزی و طراحی برای همكاری‌های جدید در حوزه‌های اقتصادی، تجاری و حمل‌ونقل و ترانزیت میان دو كشور تاكید كرد.

صالحی همچنین در این دیدار سلام گرم رییس جمهوری اسلامی ایران را به آقای امام علی رحمان ابلاغ كرد.

در این ملاقات كه در فضای صمیمانه انجام شد، در خصوص توسعه روابط دو جانبه تهران- دوشنبه در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ارتقاء همكاری‌های چندجانبه و منطقه‌ای گفت‌وگو و پیرامون تحولات منطقه‌ای و دورنمای آینده آن و مسایل مهم بین‌المللی رایزنی و تبادل نظر شد.

سیام*2023*1580



:: برچسب‌ها: مدل , آبی , تایلند ,
:: بازدید از این مطلب : 429
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

دفتر پژوهش و بررسی های خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی علاوه بر انتشار روز شمار تاریخ معاصر ایران، گزارشی را با عنوان 'جهان در هفت روز پیش رو' با هدف ارایه گزیده ای از اهم رویدادهای مهم جهانی منتشر می سازد. گزارش حاضر بیست و هشتمین شماره از این مجموعه است.

علاقمندان می توانند گزارشهای مشابه را در روزهای جمعه هر هفته بر صفحه پژوهش وبسایت ایرنا، پیگیری كنند.

**دهم مارس

- جنگ'استن كرك'در محلی به همین نام در هلند، میان نیروهای متحد انگلیس و هلند با نیروهای فرانسوی روی داد. شاهزاده 'گیوم دورانژ'فرماندهی در سپاه هلند و مارشال'دولوكزانبورگ' فرماندهی در سپاه فرانسه را در این جنگ بر عهده داشتند. این جنگ با پیروزی فرانسوی ها به پایان رسید.(1692)

- سپاهیان ایتالیایی در نبرد'آدوا' كه در ناحیه ای به همین نام اتفاق افتاد از سپاهیان حبشی شكست خوردند. حمله ایتالیا به حبشه(اتیوپی كنونی) برای تصرف این سرزمین و برقراری ارتباط میان دو مستعمره دیگر ایتالیا در شمال شرقی آفریقا(اریتره و سومالی) بود.(1896)

- صدها بمب افكن آمریكایی در جریان جنگ جهانی دوم، 'توكیو' را به شدت بمباران و هزاران تن از غیر نظامیان ژاپنی را كشتند. (1945)

- 'باتیستا' با انجام یك كودتای'نظامی، دوران حكومت دیكتاتوری خود را در این سرزمین آغاز كرد. این دوران، همراه با مبارزات گروه‏ها و احزاب گوناگون انقلابی و حمایت‏های مالی و نظامی آمریكا از رژیم حاكم بر كوبا بود كه بعدها با اوج‏گیری مبارزات چریكی در كوبا، باتیستا مجبور به خروج از كشور شد و قدرت را به مردم سپرد. (1952)

- 'كنستانتین چرنینكو'رهبر اتحاد جماهیر شوروی در سن 74 سالگی، پس از 13 ماه زمامداری درگذشت.(1985)

**یازدهم مارس

- جنگ میان اتریش و جمهوری فرانسه به دلیل برگزاری كنگره 'راشتات' كه در آن فرانسه امرای آلمانی را به نفع فرانسه و علیه اتریش متحد كرده بود، مجددا آغاز و معاهده صلح تاریخی'كامپوفورمیو'كه در جنگ قبلی میان دو كشور منعقد شده بود از درجه اعتبار ساقط شد.(1799)

- 'میخائیل گورباچف'پس از مرگ'كنستانتین چرنینكو'به عنوان رهبر جدید اتحاد جماهیر شوروی انتخاب شد.(1985)

**دوازدهم مارس

- معاهده تاریخی'قسطنطنیه'دراسلامبول(پایتخت عثمانی)، میان فرانسه،انگلیس و امپراتوری عثمانی به دلیل احساس خطر دولت های اروپایی از حملات ارتش روسیه و اشغال بلغارستان و رومانی توسط این كشور،منعقد شد. بر اساس این معاهده سه كشور امضاء كننده، اشغال دو منطقه یادشده را توسط روسیه به رسمیت نشناختند.(1854)

- 'سون یات سن' قهرمان ملی چین و اولین رییس جمهوری این كشور در سن 59 سالگی درگذشت. وی پس از حمله ژاپن به چین در سال 1894 و عقب نشینی نیروهای چین در جبهه‏های جنگ، زمینه فعالیت‏های سیاسی علیه نظام پادشاهی منچو در چین را آغاز و سرانجام در جریان قیام سراسری و عمومی، حكومت خاندان منچو را پس از 267 سال امپراتوری سرنگون كرد و با اعلام حكومت جمهوری در چین، به عنوان اولین رییس جمهور، قدرت را در دست گرفت.(1925)

- نهضت عظیم نافرمانی در هند به دستور'مهاتما گاندی'رهبر معنوی این كشور، با حضور و شركت انبوه میهن‏پرستان و آزادی‏خواهان، به منظور مقابله با تصمیمات جدید دولت استعماری انگلیس در مورد افزایش مالیات نمك آغاز شد. او با این اقدام توانست سمبلی برای مبارزه منفی علیه انگلیس باشد و سبب عقب‏نشینی این كشور شود.(1930)

- نیروهای آلمان نازی به رهبری'هیتلر'، با تقویت یكی از احزاب طرفدار خود، اتریش را اشغال كردند و با استقبال مردم این شهر به دلیل اتریشی الاصل بودن هیتلر مواجه شدند.در نتیجه اتریش به آلمان پیوست و زمینه تجاوز آلمان به چكسلواكی و سپس لهستان ایجاد و جرقه آتش جنگ جهانی دوم شعله ور شد.(1938)

- 'هری ترومن'سی و سومین رییس جمهوری آمریكا برای ایجاد سدی در برابر نفوذ كمونیست در جهان، دكترین موسوم به 'طرح دربرگیری'را ارائه كرد كه بر اساس این طرح، ایالات متحده باید به حمایت ملت‏هایي بپردازد كه تحت انقیاد اقلیت‏های مسلح و فشارهای خارجی هستند و قصور در این امر سبب تهدید صلح جهانی،آسایش و رفاه ملت آمریكا خواهد بود.(1947)

- با استعفای' احمد سوكارنو'از مقام ریاست جمهوری،حكومت دیكتاتوری ژنرال'سوهارتو'در اندونزی آغاز شد. سوهارتو در زمان حكومت'سوكارنو'به قدرت نزدیك و درصدد قبضه كردن آن برآمد.از این رو،ارتش اندونزی به بهانه خنثی كردن توطئه كودتا از طرف حزب كمونیست، دست به كودتا زد و سوهارتو با ضد كودتایی قدرت را در دست گرفت اما نظامیان، سوكارنو را در مقام خود ابقا كردند ولی وی به دلیل تشریفاتی بودن این سمت و نداشتن قدرت،از مقام خود استعفا داد و حكومت دیكتاتوری سوهارتو آغاز شد.(1966)

- روز ملی و استقلال'موریس'(جزیره ای واقع در جنوب شرقی آفریقا و اقیانوس هند) از استعمار انگلیس اعلام شد.(1968)

- 'زوران جین جیچ'نخست وزیر 50 ساله هوادار غرب در كشور جمهوری صربستان (در مركز جنوب خاوری اروپا) در پایتخت این كشور (شهر بلگراد) به هنگام خروج از ساختمان دولتی محل كار خود، هدف گلوله قرار گرفت و كشته شد.(2003)

**سیزدهم مارس

- اولین جنگ مذهبی بین پروتستان ها و كاتولیك های فرانسه با صدور فرمان تاریخی'آم بواز' توسط 'كاترین دومدیسی'ملكه فرانسه و مادر'شارل نهم'پادشاه كه امتیازاتی برای پروتستان ها در نظر گرفته بود، پایان یافت. این جنگ كه با حمله پروتستان ها آغاز شده بود، با پیروزی نسبی آنها پایان یافت.(1563)

- 'كامبوج'(در منطقه آسیای جنوب شرقی) با پذیرش تحت الحمایگی فرانسه از لحاظ سیاسی و اقتصادی تابع آن كشور شد. دوران تسلط فرانسه بر كامبوج تا استقلال این سرزمین در سال 1949 ادامه داشت.(1863)

- سلطنت تزار'الكساندر سوم' امپراتور روسیه در قرن نوزدهم آغاز شد. وی پس از قتل پدرش'الكساندر دوم' توسط آزادی خواهان، به قدرت رسید وعده زیادی از آنان را قتل عام كرد.(1881)

- در ادامه زمینه‏سازی صهیونیست ها برای تشكیل رژیم صهیونیستی وبه منظور ایجاد جو رعب و وحشت در سرزمین فلسطین، صهیونیست‏های مسلح وابسته به گروه تروریستی 'هاگانا' به دهكده فلسطینی حسینیه در ناحیه جلیله شمالی حمله كردند و بسیاری از اهالی این روستا را قتل عام كردند.(1948)

- به رغم مخالفت روسیه، سه كشور عضو سابق پیمان ورشو(لهستان، چك و مجارستان)به عضویت ناتو(پیمان نظامی غرب) پذیرفته شدند.(1999)

**چهاردهم مارس

- 'ناپلئون بناپارت' در جنگ 'بافا' (نام بندری كه امروزه قسمتی از سرزمین های اشغالی است)، برنیروهای عثمانی پیروز شد واین بندر به تصرف فرانسویان درآمد.(1799)

- قرارداد 'ریگا' در شهر ریگا پایتخت لیتوانی(كشوری در شمال شرق اروپا)، بین دولت روسیه و لهستان به امضا رسید. به موجب این قرارداد، دولت روسیه، قسمت هایی از اراضی غربی را كه قبلا از لهستان گرفته بود، به آن كشور بازگرداند.(1921)

- نبرد'دین بین فو' در قالب گروه های چریكی 'ویت مین' با رهبری 'هوشی مینه'، بین انقلابیون ویتنام و نیروهای فرانسوی آغاز شد. این نبرد كه پس از تصرف هندوچین (منطقه ای در جنوب شرق آسیا) توسط نیروهای استعمارگر فرانسوی رخ داد، با تسلیم ژنرال 'دوكاسپِری' فرمانده فرانسوی دژ، دین بین‏فو و پیروزی ویت مین‏ها پایان یافت. سرانجام براساس قرارداد صلح 'ژنو'، دولت فرانسه از كلیه منافع خود در سرزمین ویتنام چشم پوشید.(1954)

- ارتش رژیم صهیونیستی به بهانه عملیات رزمندگان فلسطینی در حومه 'تل آویو'، تجاوز به خاك لبنان را آغاز كرد و با كشتار وسیع غیر نظامیان لبنانی و فلسطینی جنوب لبنان را تا رودخانه 'لیتانی' اشغال نمود. پس از این تجاوز، شورای امنیت سازمان ملل با اعزام نیروی چهار هزار نفری حفظ صلح به این منطقه، خواستار خروج فوری نظامیان این رژیم از جنوب لبنان شد.(1978)

- 'ولادیمیر پوتین' برای دومین بار، در انتخابات روسیه با كسب 72 درصد آراء به عنوان رییس جمهوری این كشور انتخاب شد.(2004)

**پانزدهم مارس

- انقلاب بزرگ موسوم به 'وین' در پایتخت اتریش، توسط آزادی خواهان اتریشی علیه رژیم مستبد پرنس'مترنیخ' صدراعظم این كشور به وقوع پیوست. سرانجام این انقلاب با پیروزی انقلابیون و پناهندگی مترنیخ به انگلیس همراه شد.(1848)

- با واگذاری قدرت، توسط 'تزار نیكلای دوم'(آخرین پادشاه روسیه)، به رییس مجلس 'دوما'، سلطنت 23 ساله وی پایان یافت و بلشویك ها قدرت را در روسیه بدست گرفتند. بلشویك‏ها به رهبری 'لنین' پس از شكست روسیه از ژاپن و تظاهرات خونین كارگری در جنگ جهانی اول، پایه‏های حكومت تزاری را متزلزل ساخته بودند.(1917)

- سلطنت'فواد اول'به عنوان اولین پادشاه رسمی مصر آغاز شد. پس از آغاز انقلاب مصر در سال 1919 و پذیرش استقلال این كشور توسط انگلیس، فؤاد اول استقلال مصر را اعلام و حقوق مدنی و مشروطه را به مردم اعطا كرد و انگلیس با پذیرش استقلال مصر به صورت رسمی، درسال 1936، مجبور به امضای قرارداد شد.(1922)

- 'كمال جُنبَلاط' سیاستمدار برجسته لبنانی، در سن 60 سالگی توسط مخالفانش به قتل رسید. وی پس از جنگ شش روزه بین اعراب و رژیم صهیونیستی، در سال 1967، به صورت یكی از طرفداران جدی نهضت مقاومت فلسطین درآمد و به عنوان دبیركل جبهه عربی حمایت از فلسطین، از حمایت احزاب و سازمان‏های فلسطینی برخوردار شد.(1977)

**شانزدهم مارس

- قبل از جنگ جهانی دوم، چكسلواكی توسط آلمان هیتلری اشغال شد. هیتلر پس از تصرف اتریش، با ادعای وجود ساكنان آلمانی زبان درمنطقه 'سودت' چكسلواكی، خواهان الحاق آن به آلمان شد و سرانجام پس از گذشت مدتی از الحاق سودت، قسمت اعظم این كشور ضمیمه خاك آلمان و بخش كوچكی از آن، ضمیمه مجارستان و لهستان شد.(1939)

- جزیره 'ایوجیما' در جریان جنگ جهانی دوم، پس از نبرد دریایی ژاپن و آمریكا، به تصرف نیروهای آمریكایی درآمد.(1945)

- سیاه پوستان آمریكا، علیه تبعیض نژادی در این كشور شورش كردند. این شورش بخشی از حركت كلی تر اجتماعی تحت عنوان جدایی نژادی در ایالات متحده آمریكاست كه از سال ۱۹۵۵ با هدف كسب برابری میان سیاهپوستان و سفید پوستان در این كشور و در سال ۱۹۶۸ با تصویب قانون مدنی به سرانجام رسید. (1966)

**2059**9128**1717



:: برچسب‌ها: ساحل , خیابان ,
:: بازدید از این مطلب : 441
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

شورای علمای افغانستان خواستار تفکیک جنسیتی در ادارات دولتی افغانستان و منع سفر زیان بدون محرم شرعی شد

"مزخرف و خنده آوره است" این نظر یکی از جوانان افغان درصفحه فیس بوک او است که در مورد طرح تفکیک جنسیتی شورای علمانی افغانستان نوشته است. یکی دیگر از افغانها نوشته است: "کار بعدی ای که ممکن است امر به اجرای آن کنند، جدا سازی افغانستان به افغانستان زنانه و مردانه خواهد بود".

این یکی از هزاران نظر پست شده توسط جوانان افغانستان در سایت های اجتماعی از جمله فیس بوک است. این نظریات در اعتراض به اعلامیه اخیر شورای علمای افغانستان در مورد تفکیک جنسیتی از جمله جدایی زنان و مردان در محلات کار و تحصیل و همچنین اجتناب از سفر زنان بدون محرم شرعی است.

وقتی حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، در نخستین واکنش علنی خود از اعلامیه شورای علما دفاع کرد باعث برانگیخته شدن خشم وبلاگ نویسان و کاربران شبکه های اجتماعی شد و خیلی ها شروع کردند به انتقاد و صفحات جدید در اعتراض به آنچه تفکیک جنسیتی نامیده می شود، در فیسبوک به راه انداخته شد.

شماری از مخاطبان بی بی سی نیز با شرکت در برنامه نوبت شما در مورد اعلامیه اخیر شورای علمای افغانستان نظر داده اند که می توانیدبخوانید

زندگی زنانه و مردانه

خیلی از کاربران شبکه های اجتماعی با خشم و غضب به اعلامیه شورای علما تاختند.

"از این به بعد خرج دولت هم دو برابر می شود، چون دولت باید شروع کند به ساختن پارلمان زنانه، دانشگاه زنانه، دفاتر اداری زنانه... " یک افغان از کابل نوشت "شاید بهتر است شهر را به بخش زنانه و مردانه قسمت کنند"

طنز و کارتون

بعضی از کاربران هم نظرات شان را در قالب شوخی و کنایه بیان کرده اند از جمله مهناز افضلی، یکی از پناهندگان افغان در لندن که نوشته است: "گشت و گذار خانم ها در فیس بوک بدون محرم، حرام است. ما پیشنهادی را به مسئوولین فیسبوک فرستاده ایم تا امکانات فیس بوک مذکر و مونث را مهیا کنند"

کاربری دیگری نوشته : "قرار نیست خانمی، مردی را در فیسبوک "لایک" کند، چون مورد غضب قرار خواهد گرفت".

حال و هوای تویتر هم در این مورد داغ بوده است. کاربری از کابل نوشته "از تمام دختران افغان خواهشمندم تا بدون همراهی پدر، شوهر و یا شورای علما، لطفا زیر پست هایم نظر ندهند"

کاربر دیگری نوشته "دختران فقط با برقع می توانند فیسبوک و تویتر بازی کنند".

پخش و نشر کارتون در اعتراض به این اعلامیه هم در دنیای مجازی چشمگیر بوده است. از میان اینها، عکسی است که ظاهرا یک گوینده خبر را نشان می دهد که با برقع برنامه اجرا می کند.

یکی از شرکت کنندگان برنامه نوبت شما

"اسلام اختلاط بين زنان و مردان نامحرم را ممنوع کرده‌است. خلوت کردن زن و مرد بيگانه در اسلام حرام است. البته جدايی جنسيتی در اسلام به معنی نفی هرگونه رابطه اجتماعی زنان و مردان و حذف زنان از اجتماع نيست. برای نمونه در صدر اسلام خديجه دختر خويلد مال‌التجاره‌ای را به محمد سپرد و آن دو پيش از آن که با يک‌ديگر ازدواج کنند با هم مبادلات اقتصادی داشتند. "

مژگان احمدی، دانشجویی از کابل، می گوید دلیل استفاده زبان شوخی در پست های شان عمدی بوده است. او به بی بی سی گفت که جوانان می خواهند نشان بدهند که آنها چنین اعلامیه هایی را جدی نمی گیرند.

با آنکه او هم مانند خیلی زنان دیگر ترس از دست دادن آزادی هایش را دارد، از پشت خط تلفن با صدای پر از عصبانیت گفت "شورای علما با کدام حق در مورد سرنوشت ما تصمیم می گیرد و حریم خصوصی و اجتماعی ما را زیر سوال میبرد؟ ما نمیگذاریم چنین قانونی عملی شود"

برخی هم به این نظر هستند که این اعلامیه برای ابراز حسن نیت دولت افغانستان نسبت به گفت و گو با گروه طالبان و زمینه سازی برای مصالحه با این گروه صادر شده است و این مساله می تواند دیدگاه های طالبان را در سیاست های دولت وارد کند.

چراغ سبز دولت به طالبان

ذکیه نجوا، یکی از فعالان حقوق زنان نوشته است: "شاید هدف نهایی زمینه سازی برای سپردن کنترل افغانستان به دست طالبان باشد" او کسی است که در جریان حکومت طالبان با خانواده اش به ایران فرار کرده بود.

"من دوره تلخ طالبان را به یاد دارم، دوره ای که ما زنان زندانی چهار دیوار خانه هایمان بودیم. این نوع دیگری از محدود ساختن حقوق زنان است"

عده ای هم مانند احمد بهزاد، عضو مجلس و از منتقدان حکومت حامد کرزی، مواد این اعلامیه را مغایر با قانون اساسی دانسته و گفته که برخی از محافل خاص در پی حاکم کردن "اسلام طالبانی" در افغانستان هستند.

یکی از شرکت کنندگان برنامه نوبت شما

"آقاي كرزاي براي همراه كردن برخي گروه هاي سياسي يك حرف هايي مي زند كه باعث تعجب همه ميشود. تفكيك جنسيتي باعث توهين به مقام زن و باعث افزايش افراطي گري در افغانستان ميشود. تاييد اين اعلاميه توسط آقاي كرزاي با حمايت از طالبان هيچ تفاوتي ندارد. اگر به دنبال افغانستان قدرتمند و مدرن هستيم بايد افكار قرون وسطا را فراموش كنيم. "

روان آنلاین، وب سایتی که از صحت روانی می گوید، هم شامل این کمپاین ها شده و با نشر مقالاتی از اعلامیه اخیر شورای علما انتقاد کرده و آنرا برخلاف حقوق زن خوانده است.

اسماعیل درمان، مسئول وب سایت روان آنلاین، در گفت و گو با بی بی سی گفت " قهرمان کسی است که ارزش زن را به عنوان یک انسال درک می کند. قهرمانی به سلاح داشتن نیست، قهرمانی به زورگویی و خشونت ورزیدن و بالاخره به رجز خوانی در برابر زنان نیست"

برآشفتگی در این مورد را حتی می شود در شعرهایی که در دنیای مجازی پست شده نیز دید.

موافقان

اما این اعلامیه طرفدارانی نیز داشته است. وقتی جر و بحثی اسلامی در میان می آید، شکاف عمیقی را در میان نسل جوان امروز افغانستان می توان دید.

عبدالسلام، دانشجوی علوم اسلامی از جنوب افغانستان در فیسبوک خود نوشته "من موافق این اعلامیه هستم، چون با برقراری تفکیک جنسیتی، زن ها بدون ترس از مردان، می توانند آزادانه کار کنند و درس بخوانند"

نصرالله خالد، ساکن ولایت بادغیس هم از این اعلامیه حمایت کرده و گفته "اگر مردان و زنان از هم جدا باشند، من شخصا دخترم را می گذارم دانشگاه برود و درس بخواند"

با این همه، هنوز معلوم نیست که سرنوشت این اعلامیه به کجا می رسد و آیا اجرایی خواهد شد یا موارد ذکر شده در این اعلامیه روی کاغذ باقی می مانند.

لازم به یاد آوری است که تنها نهاد رسمی که تصمیم هایش صبغه قانونی دارد، مجلس نمایندگان است.

شورای علمای افغانستان مانند ده ها نهاد مدنی فعال در این کشور که همواره در حمایت از حقوق بشر و تساوی حقوقی و قانونی زن و مرد فعال هستند، یک نهاد غیر دولتی است و تصمیم هایش به لحاظ قانونی لازم الاجرا نیست.



:: برچسب‌ها: نیویورک ,
:: بازدید از این مطلب : 463
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش روز جمعه خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، متن پیام بهمن دری بدین شرح است:

انالله و انا الیه راجعون

خانم سیمین دانشور به حق یكی از نویسندگان و داستان نویسان تاثیرگذار بر ادبیات دوران معاصر بود و همچون همسرش جلال آل احمد ، گامهای بلندی در راه فرهنگ و ادبیات این مرز و بوم برداشت.

پیوستن این بانوی داستان نویس به همسرش جلال، جامعه فرهنگی ایران اسلامی را به سوگ نشاند .

این‌جانب درگذشت این بانوی اندیشمند را به تمامی اهالی فرهنگ و ادب و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می‌كنم و آمرزش و آرامش روح ایشان را از درگاه خداوند متعال خواستارم.

سیمین دانشور از نویسندگان نامی كشور بود كه عصر روز گذشته در سن 90 سالگی درگذشت.

فراهنگ**1983**1580



:: برچسب‌ها: کانادا , خورشید ,
:: بازدید از این مطلب : 440
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش خبرنگار ایرنا از مالزی، در مراسم قرعه كشی كه در مقر كنفدراسیون فوتبال آسیا در كوالالامپور برگزار شد، كی روش سرمربی تیم ملی فوتبال ایران نیز حضور داشت.

بر اساس این گزارش، در گروه B نیز تیم های ملی فوتبال استرالیا، عراق، اردن، عمان و ژاپن قرار دارند.

مهدی مهدوی كیا از ایران و نیو ماتو از ژاپن دو بازیكن سرشناس آسیایی بودند كه از سوی كنفدراسیون فوتبال آسیا برای انجام مراسم قرعه دعوت شده بودند.

آساق**335



:: برچسب‌ها: نیویورک ,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

شهره آغداشلو در نمایی از تئاتر خانه برنارد آلبا که تا دهم مارس در لندن روی صحنه است.

ایده انتقال داستان نمایشنامه «خانه برناردا آلبا»، یکی از شناخته شده ترین آثار فدریکو گارسیا لورکا به ایران، در وهله اول ایده جذابی است که به سبب ارتباط فضای قصه با برخی اندیشه های بسته موجود در ایران درباره روابط جنسی دختران و کنترل تمام وقت آنها، می تواند انتقال بجا و درستی به نظر برسد که ضمن حفظ حال و هوای اثر لورکا، انطباق جذابی را با شرایط ایران خلق کند.

بیژن شیبانی کارگردان جوان متولد بریتانیا، که آخرین اثرش در تئاتر شهر لندن با عنوان «گرین لند» بیشتر حال و هوایی شعاری در رابطه با حفظ کره زمین به خود گرفته بود، سعی دارد این بار در سالن آلمدیا تیاتر، به کمک بازیگر شناخته شده ای چون شهره آغداشلو در نقش برناردا اثر لورکا را به شیوه ای ایرانی روایت کند.

هرچند قصه نمایش (درباره زنی مستبد که پنج دختر خود را در خانه نگه می دارد و آنها امکان هیچ گونه ارتباط با مردان را ندارند)، عملاً می تواند در ایران اتفاق بیفتد، اما شیوه فضاسازی و پیشبرد داستان نشان از آن دارد که شیبانی به رغم ریشه های ایرانی اش، شناخت چندانی از احوال و روحیات جاری و حتی فضای ایران ندارد، در نتیجه تمام عواملی که قرار است فضا را به ایران منتقل کند، به شکلی تصنعی به نظر می رسد؛ از صحنه نماز خوانی ابتدای نمایش تا صدای مسجد.

از همان ابتدا با اتاقی روبرو هستیم که فضاسازی آن ارتباطی با ایران ندارد و بیشتر به همان فضای نمایش لورکا می ماند. صندلی های به کار رفته (بخصوص صندلی بزرگ سمت چپ صحنه که بیشتر در کلیساهای اروپا یافت می شود)، چراغ ها و حتی رنگ حاکم بر صحنه، بیشتر فضای روستایی در اسپانیا را بخاطر می آورند تا جایی در ایران.

درباره خانه برنارد آلبا

خانه برناردا آلبا در سال ۱۹۳۶ به قلم فدریکو گارسیا لورکا، شاعر و نمایشنامه نویش برجسته اسپانیایی نوشته شد. این نمایشنامه تنها 9 سال بعد بود که فرصت اولین اجرای خود را به دست آورد.
خانه برناردا آلبا در کنار "عروسی خون" و "یلما"، سه گانه معروف لورکا را درباره زندگی سنتی در اسپانیا ترسیم می کند و در واقع آخرین نمایشنامه لورکاست که در نوزدهم ژوئن ۱۹۳۶ به پایان رسید.

لورکا دو ماه بعد در ۳۸ سالگی در جنگ های داخلی اسپانیا کشته شد.
لورکا این اثرش را درامی درباره زنان روستایی اسپانیا می خواند. نمایشنامه در آندلوس می گذرد و قصه زن مستبد شصت ساله ای را بازگو می کند که بیوه می شود. او پنج دختر بیست تا سی و نه ساله خود را به شکلی در خانه حبس کرده و برای حفظ باکرگی آنها اجازه هیچ نوع ارتباطی با مردان را به آنها نمی دهد. یک خدمتکار و مادر پیر برناردا هم در این خانه زندگی می کنند. در این نمایش هیچ مردی وجود ندارد، اما سایه مردان و حضور آنها را به شکلی غیر مستقیم می توان حس کرد؛ حضوری که سرانجام به دلیل حسادت دختران به یکدیگر و استبداد مادر، به تراژدی ختم می شود...
. .

در واقع حس انتقال قصه تنها در ظواهر امر اتفاق می افتد؛ برای مثال نام ها به فارسی برگردانده شده اند (که حتی در برخی موارد سعی شده نام ها نزدیک به اصل باشند: عادله به جای آدلا و پرویز بجای پپه) که حتی ادای این نام های فارسی برای بازیگران خارجی گاه مشکل ساز است و برای تماشاگری که فارسی می داند مانعی برای ارتباط با صحنه می شود.

از سوی دیگر تکلیف نمایش با زبان فارسی مشخص نیست. از آنجا که نمایش در بریتانیا و برای مخاطبان ساکن لندن اجرا می شود، طبیعتاً به زبان انگلیسی اجرا می شود، اما تلاش کارگردان برای «ایرانی» کردن آن، موجب شده تا در میانه اجرا کلمات و جملاتی به زبان فارسی ادا شوند که منطقی برای آن نمی توان یافت. ما در جهان نمایش در حال تماشای داستانی هستیم که در ایران اتفاق می افتد و طبیعتاً می پذیریم که شخصیت های نمایش در حال حرف زدن به فارسی هستند و ما آن را به انگلیسی می شنویم، اما دو زبانه کردن نمایش در برخی قسمت ها نکته سوال برانگیزی است. مثلاً شخصیت هایی که در حال حرف زدن به انگلیسی هستند، ناگهان به زبان فارسی خداحافظی می کنند یا گدایی که به در خانه آنها آمده به فارسی تقاضای کمک می کند اما خدمتکار به انگلیسی جواب او را می دهد! در حالی که نمایش نیازی به این تاکید اضافه و سوال برانگیز ندارد و زمزمه شعر فارسی در ابتدای نمایش یا صدای آواز خوانی فارسی زیبایی که به هنگام تغییر صحنه می شنویم (و صدا و شعر دردمندی است که با فضای تراژدی اثر می خواند) می تواند مخاطب غیر ایرانی را به فضای ایرانی هدایت کند.

شهره آغداشلو با کوله باری از تجربه تئاتری- از کارگاه نمایش در دهه پنجاه در ایران تا با بازی در فیلم ها و تئاترهای مختلف در آمریکا- حضور نسبتاً مسلطی در صحنه دارد و با صدای خش گرفته و جذاب خود و سود جستن از حرکات بدن - از راه رفتن غیر عادی و پناه بردن به عصایی که در مفهوم تماتیک قصه نقش مهمی دارد و در انتها می شکند- می تواند تماشاگر را با خود همراه کند؛ جز یک صحنه، زمانی که در انتها همگی پشت در، در انتظار سرنوشت عادله هستند، و آغداشلو رو به تماشاگر حرکت اغراق آمیزی می کند که به رغم فضای به شدت کلاسیک اجرا- و متن- اضافه و ناهمگون به نظر می رسد.

  • عکس ها از: Johan Persson
  • جین برتیش در نقش دریا
  • سارا سلیمانی



:: برچسب‌ها: سنگ , بارسلونا , د ,
:: بازدید از این مطلب : 605
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش روز جمعه ایرنا، دادستانی استانبول در آخرین ساعات روز گذشته با ارسال نامه ای به نخست وزیری خواهان صدور مجوز برای بازجویی از رییس و چهار تن از اعضای ارشد سازمان اطلاعات تركیه (میت) شد.

موضوع بازجویی از این افراد پیشتر نیز مطرح بود ولی دولت با یك طرح فوریتی، قانونی را از تصویب مجلس گذراند كه به موجب آن بازجویی از ماموران ارشد اطلاعاتی و یا مسوولان مهم دولتی توسط قوه قضائیه را منوط به كسب مجوز از نخست وزیر كرد.

آنكارا كه از افشای فعالیتهای اطلاعاتی دولت بیم دارد، از عملكرد قوه قضاییه در این رابطه به شدت انتقاد كرد و حتی برخی محافل نزدیك به دولت ' رجب طیب اردوغان ' نخست وزیر ، این اقدام را مبادرت به كودتای قضایی به عنوان آخرین تلاش نیروهای غیرانتخابی برای در دست گرفتن دو باره اهرمهای سیاست در تركیه ارزیابی كردند.

برخی دیگر نیز این اقدام را ضربه ای برای تلاش های دولت برای حل مسالمت آمیز مساله كردها در تركیه دانستند.

قوه قضائیه با احضار 'هاكان فیدان' رییس سازمان اطلاعات به دادگاه و صدور حكم دستگیری دو مقام بلند پایه بازنشسته این سازمان و انتشار جزئیات آن در برخی از روزنامه ها از منابع آگاه در قوه قضائیه، منجر به افشای هویت چند مامور نفوذی 'میت' در حزب غیر قانونی كارگران كرد تركیه موسوم به ' پ.ك.ك' و نقاط دیگر شد.

با اقدام جدید قوه قضائیه، بحران سیاسی و امنیتی كه به خاطر افشای تخلفات گسترده چند مسئول بلند پایه میت،با اقدام دولت تا حدودی فروكش كرده بود، دو باره در حال شعله ور شدن است.

این در حالی است كه اردوغان دیروز(پنجشنبه) بعد از یك وقفه نسبتا طولانی دو باره بر عزم راسخ دولت بر حل مساله كردها در تركیه تاكید كرد.

گفته می شود ریشه اختلافات شدید میان دستگاههای امنیتی ، قضایی و دولت ، مذاكره محرمانه اخیر ماموران عالی رتبه سازمان اطلاعات تركیه با رهبران سازمان تروریستی 'پ.ك.ك' در اسلو بوده است.

خاورم/2011**230**2047**



:: برچسب‌ها: دختر , کانادا , سیاه و سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 428
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse
بدخشان

بدخشان زمستان سختی را تجربه کرده است

مقام های افغان می گویند، دهها نفر از ساکنان روستایی که در برفکوچ (بهمن) اخیر در بدخشان گیر افتاده بودند، نجات یافته اند. برفکوچ اخیر در ولایت بدخشان در شرق افغانستان بیش از چهل کشته بجا گذاشت.

این برف کوچ نیمه شب چهاردهم حوت/اسفند سراسر روستای موسوم به "جدی" در ولسوالی شکی در مرز افغانستان با تاجکستان زیر گرفت.

مقام های محلی می گویند، ۳۹ نفر از ساکنان این روستا در اثر برف کوچ جان داده اند. پیشتر، آمار این تلفات چهل و هفت نفر اعلام شده بود.

ولسوالی شکی از دورافتاده ترین مناطق بدخشان است و راه های منتهی به آن در جریان زمستان به دلیل برف باری های سنگین، مسدود می شود.

مقام های محلی پیش از این گفته بودند که عملیات نجات بازماندگان این برفکوچ به دلیل خرابی راه ها، تقریبا ناممکن است.

اما روز پنجشنبه، ۱۸ حوت / اسفند، حدود صد و شصت نفر از این روستا نجات داده شدند.

بدخشان از مناطق به شدت برفگیر در افغانستان است و بخشهای از آن، همه ساله برای حدود شش ماه در جریان زمستان مسدود می شود.

جزئیات عملیات نجات بازماندگان حادثه اخیر در ولسوالی شکی، هنوز به درستی روشن نیست. اما گزارشها می رساند که گروه های نجات با هلی‌کوپتر به محل رفته و ساکنان این روستا را نجات داده اند.

افغانستان امسال یکی از سخت ترین زمستانهای خود را تجربه می کند.

مقام های افغان می گویند، حدود صد و هشتاد نفر تنها در بدخشان به دلیل برف باری در جریان سال جاری جان داده اند.

امسال میزان بارندگی در برخی از مناطق مرتفع و برفگیر بدخشان به چهار متر نیز رسیده است.



:: برچسب‌ها: باغ وحش , عکاسی ,
:: بازدید از این مطلب : 451
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1390 | نظرات ()