نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش خبرنگار ایرنا، 'غلامرضا خواجه سروی' چهارشنبه در نشست ستاد مركزی راهیان نور دراهواز اظهار كرد: مهمترین برنامه ما درباره ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، ساخت پردیس شهداست كه بیشتر دانشگاه ها این كار را انجام دادند و آخرین آن نیز دانشگاه علامه طباطبایی است.

وی افزود: در سال 1388‏ به 26 دانشگاه برای ساخت پردیس شهدا كمك كردیم و سال 1389‏‏ نیز در 15 دانشگاه كلنگ احداث زده شده و ساخت آنها رو به اتمام است.

خواجه سروی درباره دو واحد اختیاری درس تاریخ دفاع مقدس تصریح كرد: درتلاش هستیم كه این درس به شكل تخصصی در هر رشته مطابق با حوزه كاری خود در شورای عالی گسترش وارد دانشگاه ها شود.

معاون فرهنگی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری گفت: بیش از چهار میلیون دانشجو و 70 هزار نفر عضو هیات علمی دانشگاه های كشور هستند.

وی بیان كرد: از آنجایی كه بسیاری از دانشجویان علاقه مند به نوشتن میراث دفاع مقدس هستند، بازماندگان و میراث داران شهدا باید در قالب متن وارد حیطه دانشگاه شوند تا زمینه تحقیقات در این خصوص فراهم شود.ك/2

7161/646



:: برچسب‌ها: جغرافیایی برچسب , ایتالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 426
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

'ماریا دولورس لوردا مانتینیان' (Maria Dolres loureda) عصرچهارشنبه درگفت و گوی اختصاصی با ایرنا، حجم صادرات اسپانیا درسال میلادی گذشته را 655 میلیون دلار اعلام و اضافه كرد: تلاش برای گسترش ارتباط دوجانبه در زمینه های خدمات و انتقال تكنولوژی ادامه دارد.

وی راهسازی و ابنیه و پل سازی و همچنین فرآوری مواد غذایی را از دیگر مواردی دانست كه اسپانیا می تواند به عنوان بسترهای فعالیت اقتصادی در ایران آنها را مورد توجه قرار دهد.

لوردا درباره محدودیت های اقتصادی علیه ایران نیز اظهار داشت: این محدودیت ها واضح و درموارد مشخصی وضع شده كه ایران می تواند از راههای دیگر مانند صادرات محصولات مختلف آنها را جبران كند.

دیپلمات اقتصادی اسپانیا در ایران یادآور شد: معمولا درجهان تصویری ترسناك از ایران ارائه شده كه واقعی نیست و نتیجه تمركز رسانه ها بر روی مسائل منفی است.

وی سفر خود به بندرعباس را به عنوان یكی از مصادیق این تفاوت دیدگاه معرفی و اضافه كرد: پیش از سفر به این شهر، این استان را برای من خطرناك ترسیم كرده بودند اما درمشاهده نزدیك آن را شهری امن دیدم.

لوردا مانتینیان، مذاكرات خود با مقامات استان هرمزگان را نیز سازنده توصیف كرد و یادآور شد: بندرعباس بهترین شهر ایران برای ایجاد مونوریل است كه مذاكراتی با مسئولان این استان داشتیم.ك/3

7192/667



:: برچسب‌ها: نقاشی های دیواری ,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در بخشنامه جدید بانك مركزی خطاب به مدیران عامل كلیه بانكهای دولتی، غیر دولتی، شركت دولتی پست بانك و موسسه اعتباری توسعه آمده است: پیرو سئوالات مكرر مطروحه از سوی شبكه بانكی كشور در رابطه با الزام ارائه گواهی بازرسی مذكور در ماده 8 'الزامات ناظر بر فرآیند اعتبار اسنادی داخلی - ریالی' موضوع بخشنامه شماره 260818/90 مورخ اول بهمن ماه 90 ، بدین وسیله موارد زیر به اطلاع می رسد:

1- همان گونه كه در فراز پایانی ماده 8 مقررات یاد شده ذكر شده است؛ ارائه گواهی بازرسی كالا به هنگام معامله اسناد، از جمله حداقل مدارك لازم بوده و حذف آن از شرایط اعتبار خلاف نص صریح مصوبه شورای پول و اعتبار است.

2- گواهی بازرسی كالا توسط شركتهای بازرسی مستقل و معتبری كه در فهرست شركتهای بازرسی مجاز بانك مركزی قرار دارند، صادر و ذینفع اعتبار اسنادی داخلی - ریالی (فروشنده) موظف است این سند را به همراه سایر مدارك مورد نیاز از جمله سیاهه تجاری و سند حمل، به بانك یا موسسه اعتباری غیر بانكی گشایش كننده یا تعیین شده ارائه كند.

پرداخت وجه اعتبار اسنادی داخلی - ریالی، صرفا در قبال ارائه مدارك مورد اشاره و مطابق با شرایط اعتبار امكان پذیر است.

3- با عنایت به این مهم كه هدف اصلی از الزامی كردن ارائه گواهی بازرسی كالا توسط ذینفع اعتبار اسنادی داخلی - ریالی (فروشنده) به بانك یا موسسه اعتباری غیر بانكی گشایش كننده یا تعیین شده، حصول اطمینان از فروش كالا با مشخصات و ویژگی های مذكور در متن پیش فاكتور یا قرارداد فروش كالا و شرایط اعتبار است.

لذا عبارت پایانی تبصره ذیل ماده 8 مبنی بر این كه 'انجام بازرسی كالا باید ناظر بر فرآیند تحویل كالا به خریدار باشد' لزوما به معنای بازرسی كالای موضوع اعتبار اسنادی داخلی - ریالی در مقصد حمل نمی باشد.

عبارت یاد شده به مفهوم انجام عمل بازرسی كالا در زمان انتقال ریسك و مسئولیت كالا حسب شرایط تحویل كالا (اینكوترمز) از ذینفع اعتبار (فروشنده) به متقاضی اعتبار (خریدار) می باشد.

بنا بر این نقطه بازرسی، حسب شرایط توافق شده تحویل كالا می تواند در مبدا یا مقصد حمل باشد.

اقتصام**9141/1594



:: برچسب‌ها: رنگ , عکس ها , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا 'عدنان السراج ' در گفت وگو با رسانه ها ی محلی تاكید كرد كه دولت عراق همواره از برقراری ارامش در كشور سوریه حمایت می كند.

وی افزود یكی از این طرحها پیشنهاد برگزاری انتخابات ازاد با نظارت نهادهای عربی وبین المللی است.

به گفته السراج دولت عراق با دولت وهمچنین گروههای مخالف در این كشور ارتباطات مستقیم دارد واین موضوع در ایجاد تفاهم برای برون رفت از این اختلافات تاثیر گذار خواهد بود .

وی تلویحا به این مسئله اشاره كرد كه عربستان نسبت به این طرح نظر موافقی دارد.

نشست سران اتحادیه عرب قرار است 29 مارس (10 فروردین ) به میزبانی عراق در بغداد برگزار شود.

تمام/1385



:: برچسب‌ها: سیاه و سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'یه گوشه دنج' عنوان جدیدترین ساخته افشین صادقی است كه از شبكه دو سیما پخش خواهد شد.

عباس غزالی (علیرضا)، حدیث میرامینی (نفیسه)، خسرو احمدی (جعفر)، بهرام ابراهیمی (پدر نفیسه)، فریده دریامج (عالیه)، هما خاكپاش، ابراهیم آبادی، وحید الهویی و رویا حسینی بازیگران اصلی این تله فیلم هستند.

تاكنون تمامی بازیگران مقابل دوربین رفته اند و تدوین نیز همزمان توسط آرش تیمورنژاد در حال انجام است تا كار هرچه زودتر آماده پخش شود.

'یه گوشه دنج' داستانی است از دردهای ناخواسته و بهانه های ناشناخته، زوجی جوان و هنرمند كه در چنبره این زمانه به چالشی سخت كشیده می شوند، حوادثی كه آنان را به سوی رابطه تاریك می كشاند.

این تله فیلم محصول گروه فیلم و سریال شبكه دوم سیما است و اصغر عبداللی فیلمنامه آن را به نگارش درآورده است.

مجید گل سفیدی تصویربردار، كریم كاشانی صدابردار، احسان روناسی طراح گریم و مژگان رضاخانی طراح صحنه و لباس این تله فیلم هستند و علیرضا مسیح آبادی مدیریت تولید آن را بر عهده دارد.

فراهنگ 2025**1588



:: برچسب‌ها: زمستان , باغ , دوستان ,
:: بازدید از این مطلب : 458
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از فدراسیون شنا ، مسابقات واترپلو زیر20 سال كشور كه از چهارده اسفند با حضور 5 تیم كهكیلویه و بویراحمد ، گیلان، خوزستان، كرمان و فارس در آبادان آغاز شده بود، سه شنبه شب با قهرمانی تیم گیلان به پایان رسید.

در آخرین و پنجمین دور این مسابقات كهكیلویه و بویراحمد 10بر5 كرمان را برد و تیم های فارس وخوزستان به تساوی در عدد5رضایت دادند.

بدین ترتیب در پایان این رقابتها تیم گیلان با 4 پیروزی از 4 مسابقه و كسب 8 امتیاز قهرمان شد.

تیم های كهكیلویه و بویراحمد و فارس به ترتیب با كسب 4 و 3 امتیاز به ترتیب مقام های دوم وسوم را به خود اختصاص دادند.

1587**1440



:: برچسب‌ها: هندوستان , مکزیک , موسیقی ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

دیلما روسف، رییس جمهور برزیل گفته است که کاهش نرخ رشد در سال گذشته عمدتا به دلیل ضعف وضعیت اقتصادی جهان و لزوم مقابله با تورم در برزیل بوده است

رشد اقتصادی برزیل، که یکی از کشورهای دارای نرخ رشد بالا در جهان بوده است، در سال گذشته میلادی کمتر از حد پیشبینی شده بوده است.

پیشبینی رشد در سال بحرانی ۲۰۱۱، ۲.۸ در صد بود، اما رشد واقعی به موجب آمار رسمی ۲.۷ در صد بوده است.

تحلیلگران اقتصادی می گویند که برزیل بزودی ششمین اقتصاد بزرگ جهان – همتراز اقتصاد بریتانیا – خواهد شد.

قیمتهای بالای مواد اولیه غذایی و نفت سبب افزایش درآمدهای ناشی از صادرات برزیل شده است و آن کشور توانسته است با توسعه بخش کشاورزی و انرژی رشد اقتصادی خود را در دوران رکود جهانی تقویت کند.

با این حال، دیلما روسف، رییس جمهور برزیل گفته است که کاهش نرخ رشد در سال گذشته میلادی عمدتا به دلیل ضعف وضعیت اقتصادی جهان و لزوم مقابله با تورم در آن کشور بوده است.

به موجب آمار صندوق بین المللی پول، تفاوت ارزش تولید اقتصادی برزیل نسبت به بریتانیا تنها چند میلیارد دلار است و برزیل با رشد سریعتر از بریتانیا، آن کشور را پشت سر خواهد گذاشت.

اما به موجب آمار مرکز تحقیقات اقتصادی و تجاری، اقتصاد برزیل هم اکنون از بریتانیا فراتر رفته است.

در سالهای اخیر، کشف میدانهای نفتی و گازی سبب شده که برزیل نهمین تولید کننده بزرگ نفت جهان شود. دولت آن کشور می خواهد که با توسعه بخش انرژی، نهایتا یکی از پنج تولید کننده بزرگ نفت شود.



:: برچسب‌ها: واشنگتن ,
:: بازدید از این مطلب : 447
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، در این مراسم كه شب گذشته در تالار استاد فرشچیان در برگزار شد، فرهاد ورهرام، عباس گنجوی و جهانبخش سلطانی حضور داشتند و از زحمات این بازیگر سینما تقدیر كردند.

در این بخش فیلم 'عاطفه درقاب' اثر شاهد احمدلو در باره فعالیت های ملكه رنجبر پخش شد.

در این روز همچنین مراسم نكوداشت مرحوم 'فرهاد فارسی' طراح صحنه و لباس كه در تیر ماه امسال دارفانی را وداع گفت؛ برگزار شد.

ملكه رنجبر در سال 1317 در رشت میان خانواده ای هنرمند متولد شد. پدرش از پیشگامان هنر تئاتر ایران محسوب می شود، به همین واسطه دخترش در هشت سالگی ایفاگر نقش 'كوزت' در نمایش بینوایان شد.

رنجبر بازیگری را از همان دوران زیر نظر پدر هنرمندش آموخت. سپس در سال 1327 به تهران عزیمت كرد و به ادامه بازیگری در تئاتر سعدی پرداخت. رنجبر از بدو افتتاح تلویزیون با اجرای برنامه های زنده به همكاری با آن سازمان پرداخت و در سال 1335 كار در رادیو را شروع كرد.

رنجبر بیش از 60 سال است كه در عرصه های بازیگری حضور دارد. وی درمجموعه های پهلوانان ، انگشتر مفقود شده ، خانواده تمدن ، زیر گنبد كبود، فردا آفتابی است، شیطان در خانه، بازگشت پرستوها، شهر آقای نیكبخت ، زیر آسمان شهرو...نقش آفرینی كرده است.

وی همچنین در فیلم های سینمایی منفی هیجده،سوغات فرنگ،چپ دست،كوچولوی خوش شانس، نان و عشق و موتور 1000، بانی چاو مرد بارانی نیز حضور داشته است.

این برای نخستین بار است كه از این بازیگر پیشكسوت سینما و تلویزیون در یك جشنواره سینمایی تقدیر می شود.

در سومین روز از دومین جشنواره فیلم حسنات فیلم های رویای آرزو، سایه ها درآخرین خاطره ی رود، عروسی عشایر سرزمین مادری، سنگستان، یاد عشق، سوسك كوچك، به اضافه یك، جعبه ها و مادرانه به نمایش عمومی رسیدند و استقبال مخاطبان ز این آثار قابل توجه بود.

اكران فیلم 'فصل باران های موسمی' با حضور كارگردان فیلم مجید برزگر در سالن سوره حوزه هنری و برگزاری جلسه نقد و بررسی این اثر از دیگر بخش های سومین روز جشنواره فیلم حسنات بود.

دومین جشنواهر فیلم حسنات امروز در مراسمی به كار خود پایان می دهد.

فراهنگ**1983**1588



:: برچسب‌ها: کانادا , به من ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

17 اسفند 1377

آیت الله سید محمد صدر، فقیه بزرگ و عالم مجاهد توسط رژیم بعث عراق در نجف اشرف به شهادت رسید. او نخستین كسی بود كه در زمان دیكتاتوری حزب بعث عراق، در مسجد بزرگ كوفه، نماز جمعه را اقامه كرد و در خطبه‏هایش، به انتقاد از رژیم بعثی پرداخت. وی به توصیه دولتیان عراق مبنی بر دعا و حمایت از حكومت صدام وقعی ننهاد و در برابر تهدیدات مزدوران بعث ایستادگی كرد.

17 اسفند 1356

روزنامه 'فایننشال تایمز' نوشت: اشاره 'محمدرضا پهلوی' به اینكه ایران تحت شرایط خاصی حاضر است صدور نفت به رژیم صهیونیستی را محدود یا قطع كند، به این معناست كه وی تایید می‌كند كه كشورش اكنون نفت مصرفی آنها را تامین می‌كند.

17 اسفند 1352

سفارتخانه‌‌های ایران در استكهلم و بروكسل توسط دانشجویان ایرانی عضو كنفدراسیون دانشجویی، در حالیكه نقاب بر چهره داشتند، اشغال شد. این دانشجویان در اعتراض به دادگاه های نظامی و روند سركوب و اختناق در ایران بطور همزمان در چند شهر اروپا دست به این اقدام زدند.

اسفند 1345

آیت‌‌الله سید 'حسن قمی' با ارسال تلگرامی از مشهد برای 'هویدا' نخست‌وزیر نسبت به لایحه حمایت از خانواده اعتراض كرد. این لایحه شامل بندهایی بود كه مخالف شرع اسلام بود.

17 اسفند 1345

عده‌ای از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در آستانه سفر 'عبدالرحمان عارف' رییس جمهوری عراق به تهران وی را از موارد متعدد نقض حقوق بشر توسط دولت ایران آگاه ساختند. رییس جمهوری عراق قراربود در تاریخ 27 اسفند به ایران سفر كند.

17 اسفند 1342

كابینه 'امیراسدالله علم' كه در 28 تیر 1341 تشكیل شده بود، به دستور 'محمدرضا پهلوی' و با بركناری علم، سقوط كرد. در همین روز 'حسنعلی منصور 'دبیركل حزب ایران نوین مامور تشكیل كابینه شد.

17 اسفند 1337

موافقتنامه نظامی ایران و آمریكا به تصویب مجلس شورای ملی رسید. این موافقنامه كه در 14 اسفند به امضا رسیده بود، رابطه ساختاری ارتش ایران را با ماشین نظامی آمریكا و سیاست های منطقه ای آن كشور، مستحكم می كرد.

17 اسفند 1332

روزنامه اطلاعات نوشت: اختلاف آمریكا و انگلستان بر سر چهار درصد سهام، مانع اصلی پیشرفت مذاكرات نفت لندن بود. این مذاكرات از اواخر بهمن ۱۳۳۲ در لندن با حضور نمایندگان كمپانی‌های بزرگ نفت آمریكا، شركت نفت انگلیس و شركت‌های فرانسوی و هلندی و بدون حضور نماینده ایران جهت به جریان انداختن دوباره نفت ایران و تقسیم آن، در جریان بود.

17 اسفند 1329

اجتماع بزرگی در حمایت از اعدام انقلابی 'رزم‌آرا ' نخست وزیر وقت در میدان بهارستان برگزار و در آن اعلامیه 'نواب صفوی' قرائت شد. در این اعلامیه تاكیده شده بود كه اگر 'خلیل طهماسبی' آزاد نشود عده زیادی از مقامات حكومتی به سرنوشت 'رزم‌آرا' دچار می‌شوند.

17 اسفند 1308

قانون تثبیت سكه رایج كشور و تبدیل واحد آن از نقره به طلا به تصویب مجلس شورای ملی رسید از این پس واحد پول ایران ریال و طلا پشتوانه آن اعلام شد.

17 اسفند 1300

دولت در اعلامیه شدید‌اللحنی مطبوعات مخالف و منتقد را به اشد مجازات تهدید كرد.

17 اسفند 1295

شیخ 'محمد خیابانی' در تبریز حزب دمكرات آذربایجان را بنیان نهاد.

17 اسفند 1289

'میرزا حسن خان مستوفی‌الممالك' كه در 30 تیر گذشته مامور تشكیل كابینه شده بود، از سمت رییس‌الوزایی كناره‌گیری كرد.

اطلاع**9131**1717



:: برچسب‌ها: ساحل ,
:: بازدید از این مطلب : 457
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

پل پیلار حدود سه دهه در دستگاه های اطلاعاتی آمریکا تحلیلگر بوده و حالا استاد مطالعات امنیت بین الملل است

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در سخنرانی اش در اجلاس سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) با اشاره به برنامه اتمی ایران هشدار داد که اجازه نمی دهد ملتش در "سایه نابودی" زندگی کنند.

بخشی از سخنان او انتقاد از کسانی بود که هزینه حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران را بسیار بیشتر از هزینه تحمل ایران هسته ای می دانند، هر چند جمهوری اسلامی بارها گفته است که به دنبال جنگ افزار هسته ای نیست.

یکی از کسانی که عقیده دارد هزینه تحمل اتمی شدن ایران کمتر از هزینه جلوگیری از آن خواهد بود، پل پیلار، استاد دانشگاه جورج تاون آمریکاست.

آقای پیلار به تازگی در مقاله ای نوشته است که در میان هیاهوی اخیر درباره حمله احتمالی اسرائیل به ایران، تحلیلی دقیق ارائه نشده که نشان دهد بمب اتمی واقعا چه تغییری در رفتار و سیاست جمهوری اسلامی ایجاد خواهد کرد.

او ۲۸ سال در دستگاه های مختلف اطلاعاتی آمریکا تحلیلگر ارشد بوده و ریاست واحدهای تحلیلی سیا برای خاور نزدیک، خلیج فارس و جنوب آسیا را در کارنامه اش دارد.

در گفتگویی نظرات پل پیلار را درباره برنامه اتمی ایران جویا شدم.

چرا فکر می کنید داشتن بمب اتمی رفتار ایران را تغییر نمی دهد؟

انسان باید هزینه حمله نظامی اسرائیل یا آمریکا علیه ایران را با هزینه دستیابی ایران به سلاح اتمی قیاس کند. هزینه حمله نظامی، قابل ملاحظه خواهد بود، از اثرات زیانبار گسترده به اقتصادهای غرب به دلیل بالا رفتن قیمت نفت گرفته تا مناقشه نظامی در سراسر خلیج فارس.

"غرب دیپلماسی صبورانه و درازمدت را در مقابل ایران امتحان نکرده است. تنها چند ملاقات کوتاه بوده که از بعضی از آن به عنوان دیپلماسی یاد شده و بعد گفته اند که شکست خورده است. در واقع، دیپلماسی در مفهوم جدی و پیوسته اش هرگز محک نخورده است. "

پل پیلار، استاد مطالعات امنیت بین الملل

در آن طرف معادله، یعنی دستیابی ایران به سلاح اتمی، تقریبا هیچ تحلیل دقیقی صورت نگرفته است. این فرض متداول است که دستیابی به جنگ افزار هسته ای، رفتار ایران را به میزان قابل ملاحظه ای تغییر می دهد.

این فرض به دو شیوه جاری بوده است. اول، فرض بر این بوده که تصمیم گیران ایران تا حدودی غیرمنطقی و غیرقابل مهارند. رفتار حاکمان ایران به هیچ وجه این دیدگاه را تایید نمی کند. این حرف بیشتر کلیشه ای است تا تحلیلی.

دوم، فرض بر این بوده که حکومت ایران دست به حرکتی انتحاری نخواهد زد، اما دستیابی به سلاح اتمی رفتار جمهوری اسلامی را تا حدی تهاجمی تر می کند.

فکر می کنم اگر ملاحظات استراتژیک ایران و سایر کشورهای منطقه را به دقت بررسی کنید، می بینید که تغییر رفتار ایران، اندک خواهد بود.

همانگونه که از جنگ سرد درس گرفتیم، دلیلش این است که چنانچه موجودیت حکومتی به خطر نیافتاده باشد، تهدید به استفاده از جنگ افزار اتمی اصلا باورپذیر نیست. برای همین، سلاح اتمی نمی تواند آن گونه که خیلی ها هراسش را دارند، رفتار جمهوری اسلامی را تهاجمی تر کند.

همانطور که در مقاله تان اظهار کرده اید، ایران در سه دهه اخیر بازیگری کمابیش منطقی بوده، اما فکر نمی کنید که شما از حکومت ایران تصویر بازیگری مسئولیت پذیر را ارائه می کنید و حال آن که بعضی معتقدند مسئولیت پذیر نیست؟

افراد مختلف با نظرهای مختلف دیدگاه های متفاوتی درباره مفهوم مسئولیت پذیری دارند. روشن است که کشورهای غربی به طور عام و همینطور کشورهای عرب خلیج فارس و همچنین اسرائیل، اختلاف نظرهای جدی درباره مواضع ایران در مورد مسائل مختلف و همچنین بعضی از رفتارهایش در عراق و جاهای دیگر دارند.

"من فکر نمی کنم که اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد، سایر کشورهای منطقه مانند مصر و عربستان سعودی هم ضرورتا از آن تقلید خواهند کرد. آنها درباره سود و زیان جنگ افزار هسته ای محاسبات خاص خودشان را انجام می دهند "

پل پیلار، استاد مطالعات امنیت بین الملل

اما پرسش اساسی این است که دستیابی به سلاح اتمی چه تغییری در این رفتار ایجاد می کند و در پرداختن به پرونده اتمی ایران، باید روی این مساله تمرکز کنیم.

شما از فقدان تحلیلی جدی درباره گفتمان جنگ با ایران گلایه کرده اید. فکر می کنید دلایل این فقدان چیست؟

حقیقت این است که بعضی ها کوشیده اند تا اثرات جنگ با ایران را تحلیل کنند، اما مشکل اینجاست که هیچ کس نمی داند این اثرات چقدر گسترده و مخرب خواهد بود.

من معتقدم هر گونه برخورد نظامی با ایران، به حملات نقطه ای محدود نمی شود و در جهاتی ناشناخته گسترش می یابد. احمقانه است که تصور کنیم ایران چنین تنبیهی را به جان می خرد و جواب نمی دهد.

و فکر می کنید ایران به چه شکلی تلافی خواهد کرد؟

ایران در زمان و مکان دلخواهش تلافی خواهد کرد، یعنی ضرورتا بلافاصله پس از حمله نخواهد بود. ایران می داند که از نظر نظامی ضعیف تر از اسرائیل و به خصوص آمریکاست، برای همین به صورت نامتقارن و با استفاده از منابع خودش و متحدش حزب الله لبنان پاسخ خواهد داد و این پاسخ احتمالا شامل حملات تروریستی هم خواهد بود. همچنین ممکن است دست به تحرکاتی در خلیج فارس بزند، اما با توجه به قدرت برتر نیروی دریایی آمریکا، ایران در این مورد با دقت بیشتری عمل خواهد کرد.

به احتمال زیاد، شاهد فعالیتهای مخفی ایران علیه طیف گسترده ای از اهداف طی ماه های متمادی خواهیم بود.

اگر حرفهای رهبران اسرائیل را جدی بگیریم، چنانچه اسرائیل به تنهایی به ایران حمله کند، در چه مقطعی آمریکا به آن خواهد پیوست؟

این تصمیمی فوق العاده پیچیده برای هر رئیس جمهور آمریکاست. اگر چنین حمله ای ظرف چند ماه آینده رخ دهد، باراک اوباما تحت فشار داخلی شدیدی برای حمایت از اسرائیل قرار می گیرد.

حتی اگر آقای اوباما بتواند از پیوستن مستقیم نیروهای آمریکایی در حمله پرهیز کند، احتمالا بسته به نوع پاسخ ایران در منطقه دستش بسته می شود. حداقلش این است که احتمالا از نظر سیاسی خود را ملزم می داند که موضعی دیپلماتیک بگیرد که همه آن را در حمایت از اسرائیل تلقی کنند.

و فکر می کنید اگر ایران واقعا به سلاح اتمی دست یابد، این بحث درباره راه افتادن مسابقه ای تسلیحاتی در منطقه چقدر واقع بینانه است؟

از موقعی که جان اف کندی، رئیس جمهور پیشین آمریکا، حدود نیم قرن پیش تخمین زد که تا سال ۱۹۷۰ حدود ۲۵ کشور به سلاح اتمی مسلح می شوند، پیش بینی ها درباره ضرباهنگ تکثیر تسلیحات اتمی فراتر از واقعیت بوده است.

"تردیدی نیست که دیدگاه هایی متنفذ در آمریکا و اسرائیل و جاهای دیگر هست که بیشتر به دنبال تغییر رژیم ایران است تا تغییر سیاستهایش"

پل پیلار، استاد مطالعات امنیت بین الملل

من فکر نمی کنم که اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد، سایر کشورهای منطقه مانند مصر و عربستان سعودی هم ضرورتا از آن تقلید خواهند کرد. آنها درباره سود و زیان جنگ افزار هسته ای محاسبات خاص خودشان را انجام می دهند و اگر دقیق محاسبه کنند، فکر می کنم خیلی از آنها نتیجه خواهند گرفت که سلاح اتمی فایده چندان زیادی به حالشان نخواهد داشت.

باید به خاطر داشته باشیم که این کشورهایی که شاید به دنبال سلاح اتمی بروند، سالیان سال با تهدید زرادخانه اتمی بزرگ اسرائیل مواجه بوده اند. آنها همچنین سالیان سال با رقابت و خطر جنگ متعارف با ایران روبرو بوده اند. چنین ملاحظاتی آنها را به سوی جنگ افزار اتمی نکشانده و فکر نمی کنم اگر ایران بمب اتمی بسازد، این کشورها به صورت خودکار در این راه پیش بروند.

بعضی از افراد مانند ولادیمیر پوتین می گویند همه این بحث و جدل ها درباره برنامه اتمی ایران با هدف تغییر رژیم مطرح می شود. نظر شما چیست؟

تردیدی نیست که دیدگاه هایی متنفذ در آمریکا و اسرائیل و جاهای دیگر هست که بیشتر به دنبال تغییر رژیم ایران است تا تغییر سیاست هایش.

یکی از جنبه های مهم این بحث طرز فکر رهبران ایران است. مادامی که آنها نتیجه بگیرند که هدف آمریکا، تغییر رژیم است، مشوقی برای مذاکرات نخواهند داشت.

پیش شرط لازم برای دستیابی به راه حلی از طریق مذاکره این است که رهبران ایران را متقاعد کنیم که این بحثها پیش درآمدی برای تغییر رژیم نیست.

به تحولاتی که سال پیش در لیبی رخ داد نگاه کنید، سرهنگ قذافی با غرب برای پایان دادن به برنامه جنگ افزارهای غیرمتعارفش به توافق رسیده بود، ولی ناتو بعدا برای سرنگونی رژیم او جانب معترضان مسلح را گرفت. با توجه به این تجربه تردید دارم که بتوانیم ایران را متقاعد کنیم که به دنبال تغییر رژیم نیستیم.

برای خروج از این بن بست، چه راه حلی پیشنهاد می کنید؟

تنها راه برون رفت از این بن بست، دیپلماسی صبورانه و درازمدت است. ما نمی توانیم ظرف چند روز یا چند هفته به توافق برسیم.

حقیقت این است که غرب دیپلماسی صبورانه و درازمدت را امتحان نکرده است. تنها چند ملاقات کوتاه بوده که از بعضی از آن به عنوان دیپلماسی یاد شده و بعد گفته اند که شکست خورده است. در واقع، دیپلماسی در مفهوم جدی و پیوسته اش هرگز محک نخورده است.

آنچه نیاز داریم، مذاکراتی طولانی در قالب فرایندی بسیار آهسته برای اعتمادسازی است.

باید سرانجام به این تفاهم برسیم که برنامه اتمی ایران ادامه یابد ولی تحت نظارت کافی پادمانهای بین المللی قرار گیرد تا نگرانی های غرب درباره جنبه های نظامی اش رفع شود.



:: برچسب‌ها: عکس , کالیفرنیا ,
:: بازدید از این مطلب : 411
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()