نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار اجتماعی ایرنا ، ' حمید صرامی ' در آیین پایانی نخستین جشنواره دانش آموزی نوجوان سالم كه در مجموعه فرهنگی شقایق تهران برگزار شد، افزود: دست اندركاران مدارس باید با همكاری انجمن های اولیا و مربیان، اطلاعات كافی در زمینه آسیب‌های اجتماعی و محرك‌های توهم زا به دانش آموزان ارایه دهند زیرا در غیر این صورت، اطلاعات غلط را از ماهواره‌ها و سایت‌ها به دست می‌آورند.

وی از دانش آموزان به عنوان مهم ترین سرمایه‌های انسانی یاد كرد و اظهار داشت :برای رسیدن به ایران 1404 به عنوان قطب علمی منطقه، نیازمند دانش‌آموزانی سالم هستیم.

صرامی با بیان اینكه سلامت تنها محدود به سلامت جسمی نیست، ادامه داد: ضروری است دانش آموزان از دوره پیش دبستانی تا مقاطع بالاتر از سلامت روانی، ‌اجتماعی و معنوی برخوردار باشند.

وی مهم ترین رسالت در حوزه پیشگیری را توجه به جایگاه آموزش و پرورش دانست و گفت: مدارس به عنوان سازمان‌های آموزشی و اجتماعی، اساسی‌ترین نقش را برای ارتقا فرهنگ هر جامعه ایفا می‌كنند و این پایگاه‌های سلامت اجتماعی و آموزشی توانسته‌اند به رسالت سنگین خود در این سال‌ها جامه عمل بپوشانند.

این مقام مسوول در ستاد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم اطلاع رسانی و آگاه‌سازی دانش‌آموزان به طور مستمر تاكید كرد و افزود:با توجه به رشد عقلی، شخصیتی و جسمی دانش‌آموزان، باید اطلاعات لازم در زمینه آسیب‌های اجتماعی به آنها ارایه شود.

صرامی تصریح كرد دانش‌آموز باید در مقابل فشار گروه دوستان در دبیرستان، مهارت ابراز وجود و مخالفت را پیدا كند، زیرا مدارس مهم‌ترین پایگاه برای آموزش این مهارت‌ها هستند.

وی با تاكید بر لزوم توسعه فعالیت‌های جایگزین سیگار،‌ مواد محرك و توهم‌زا و موادمخدر ، اظهار داشت: دانش‌آموزان باید مدل و سبك زندگی را از طریق فعالیت‌های جایگزین مانند ورزش و شركت در جشنواره‌ها بیاموزند.

صرامی با اشاره به لزوم انجام خدمات مشاوره در مدارس گفت: رویكرد پیشگیرانه نیازمند ارائه خدمات مشاوره‌ای است و باید از این طریق نسبت به مصون سازی و واكسیناسیون ذهنی دانش‌آموزان اقدام شود.

وی تصریح كرد دانش‌آموزان باید به مهارت‌های مقابله با خشونت ناگهانی‌، استرس و اضطراب مجهز باشند تا به عنوان نوجوان سالم در هزاره سوم زندگی سالمی داشته باشند.

اجتمام **9022 ** 1569**



:: برچسب‌ها: کانادا , مدل , موزه ,
:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'منصور حبیب پور گودرزی' روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: در سال تحصیلی 91-1390 كه یك نیمسال از آن گذشته، به تمام تقاضاهای وام مسكن متاهلین در صندوق رفاه دانشجویان پاسخ مثبت داده شده و مبلغ وام دراختیار دانشجویان قرار گرفته است.

وی افزود: حمایت های صندوق رفاه در رابطه با مسكن دانشجویان متاهل در قالب وام اجاره مسكن و وام رهن مسكن پرداخت می شود كه مبلغ این وام ها برای تهران، كلانشهرها و شهرهای كوچك و همچنین برای دانشجویان تحصیلات تكمیلی و دیگر دوره های تحصیلی متفاوت است.

گودرزی توضیح داد: مبلغ وام اجاره مسكن برای دانشجویان متاهل در تهران ماهیانه 150 هزار تومان، برای كلانشهرهای مشهد، شیراز، تبریز، اصفهان و اهواز ماهیانه 120 هزارتومان و برای دیگر شهرهای كشور 100 هزار تومان تعیین شده است.

وی خاطرنشان كرد: مبلغ وام ودیعه مسكن دانشجویان متاهل نیز در تهران برای دوره های كارشناسی ارشد و دكتری 5 میلیون تومان و برای دانشجویان كاردانی و كارشناسی سه میلیون و 300 هزار تومان، در كلانشهرها برای دوره های تحصیلات تكمیلی چهار میلیون تومان و برای كاردانی و كارشناسی دو میلیون و 500 هزار تومان و در دیگر شهرهای كشور برای تحصیلات تكمیلی سه میلیون تومان و برای كاردانی و كارشناسی دو میلیون تومان است.

به گفته گودرزی، زمان بازپرداخت وام اجاره مسكن دانشجویان متاهل 9 ماه پس از فارغ التحصیلی در اقساط 60 ماهه خواهد بود اما وام ودیعه مسكن، سه ماه بعد از اتمام تحصیلات به صورت یكجا باید به صندوق رفاه بازگردانده شود.

وی آمار خوابگاه های متاهلی موجود در دانشگاه های كشور را حدود دو هزار واحد اعلام كرد و گفت: بخشی از منابع بانكی مصوب هیات وزیران كه قرار است به مبلغ 160 میلیارد تومان با بهره 4 درصد برای ساخت، تكمیل و خرید خوابگاه های غیردولتی در سال 90 اختصاص یابد به سمت ساخت خوابگاه های متاهلی سوق داده می شود.

فراهنگ**1055**1588



:: برچسب‌ها: عروسی , سیاه ,
:: بازدید از این مطلب : 485
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش ایرنا، این برنامه كه دارای 44 ماده است، همكاری های دو كشور در زمینه های فرهنگی، هنری، دانشگاهی، آموزشی، ورزشی و رسانه ای را پیش بینی كرده و برای مدت سه سال اعتبار دارد.

در مراسم امضای این برنامه كه در آن معاونین وزارت فرهنگ بلغارستان ، مدیركل سیاسی وزارت امور خارجه و نمایندگانی از وزارتخانه های علوم و ورزش بلغارستان حضور داشتند، وژدی رشیدوف وزیر فرهنگ بلغارستان طی سخنانی اظهار امیدواری كرد كه این برنامه امكانات و زمینه های لازم رابرای گسترش هرچه بیشتر روابط فرهنگی بین دو كشور ایجاد كند .

وی همچنین با اشاره به این كه سرزمین بلغارستان محل همزیستی فرهنگ های دیرینه اقوام تراك، بیزانس و اسلام بوده است، اضافه كرد كه این فرهنگ ها گنجینه های تاریخی بلغارستان هستند و همانطور كه می دانید موزه لوور فرانسه علاقه خاصی به فرهنگ اسلامی در بلغارستان دارد و بخشی از فضای موزه خود را به این امر اختصاص داده است .

این مقام بلغاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این كه مردم بلغارستان فرهنگ اسلامی را به خوبی می شناسد ، تاكید كرد: منشا مشترك اقوام ایرانی و بلغاری می تواند برای مردم ایران جالب و تاثیر گذار باشد .

وزیر فرهنگ بلغارستان تصریح كرد كه این سند همكاری نباید در سطح نوشته و سند باقی بماند و می باید فعالیت های فرهنگی دو كشور به همراه مبادلات آموزشی و ورزشی میان دو كشور فعال گردد .

رشیدوف با اشاره به یك ضرب المثل بلغاری كه می گوید: ' زمین نیاز به بیل دارد نه تنها به دعا ' ، اضافه كرد: امضای این برنامه فقط گام اولیه برای توسعه روابط آینده است و ما باید فعالیت های مشتركمان را شروع كنیم . اگر چه این كه امروز چه كار كردیم بسیار مهم است، ولی مهمتر از آن این است كه فردا چه كار خواهیم كرد .

وی افزود: فرهنگ و تعاملات فرهنگی، چیز خوبی است كه گاهی اوقات بخاطر سیاست نادیده گرفته می شوند در حالیكه فرهنگ همیشه نتیجه ای مثبت دارد و بهترین سفیر هر كشور فرهنگ آن كشور می باشد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به تاریخ دیرین روابط دوستانه میان دو كشور و ریشه مشترك نژادی دو ملت ، تاكید كرد كه مردم بلغارستان و مردم ایران به دور از تاثیر پذیری از بیگانگان ، روابط میان خود را استحكام می بخشند و اضافه كرد كه امضای این سند چارچوب حقوقی توسعه هر چه بیشتر همكاریها را فراهم می آورد.

اروپام**2270/1344 **1514



:: برچسب‌ها: سرگرمی , نور ,
:: بازدید از این مطلب : 468
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، 'علی‌اكبر صالحی' روز سه‌شنبه در نشست سازمان فراگیر مشاوران جوان در محل وزارت كشور تصریح كرد:

جمهوری اسلامی ایران در 33 سال گذشته همه سختی‌ها و فشار ها را تحمل كرد و اكنون به وضعیتی رسیده كه در عرصه بین‌المللی و تعاملات سیاسی جهان به عنوان یك كشور قدرتمند مطرح است.

وی خاطرنشان كرد: جوانان ایران اسلامی با موفیت‌های خود نشان داده اند كه می‌توانند مدیرانی در همه عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و اجرایی كشور باشند.

وزیر امور خارجه با یادآوری اینكه صدای بلند ، پیام رسا و نقش‌آفرینی سیاست خارجی ایران در عرصه بین‌المللی نتیجه انسجام، مشاركت و همت بلند ملت است، گفت : میزان مشاركت و تحرك جوانان جمهوری اسلامی ایران یك مولفه مهم در تجزیه و تحلیل مسایل استراتژیك بوده است.

صالحی تاكید كرد كه جمهوری اسلامی ایران توانسته است با اتكا به جوانان خود، بسیاری از معادلات را در صحنه بین‌المللی برهم بزند.

وی به حضور و نقش جوانان در تحولات تاریخ اسلام اشاره و خاطرنشان كرد: همانطوری كه پیامبر(ص) برخی مسئولیت‌ها اجتماعی و سیاسی را به جوانان واگذار می‌كردند، اكنون نیز جوانان هوشمند و متقی نیز می‌توانند مسئولیت‌های سنگینی را بپذیرند.

وزیر امور خارجه اظهار داشت:تجربه نشان داده است كه جوانان ایران اسلامی همواره در مقابله با هجمه خارجی كمر همت بسته و سربلند بوده اند.

صالحی به تشریح وضعیت و حضور جوان كشور در عرصه‌های مختلف سیاسی‌، اجتماعی و علمی پرداخت و گفت: جوانان در دوران دفاع مقدس مسئولیت‌ها را در صحنه نبرد و جهاد سازندگی بر عهده گرفته و به خوبی از عهده آن برآمدند و اكنون نیز نسل دیگری از جوانان در ادامه راه، در جهاد علمی سربلند شده و موفقیت خود را در مقابل جهانیان به نمایش گذاشته اند.

**استخدام 1200 نفر در وزارت امور خارجه

وزیر امور خارجه نیاز دستگاه سیاست خارجی كشور به حضور نیروی جوان را مورد اشاره قرار داد و گفت: با عنایت رییس جمهوری، وزارت امور خارجه در یك ماه آینده با فراخوان عمومی و از طریق برگزاری آزمون متمركز، كاستی‌های خود را با استخدام 1200 نفر برطرف می‌كند.

وی خاطرنشان كرد: با توجه به اهمیت دیپلماسی عمومی و رسانه ای و فرهنگی و نقش دیپلماسی سایبری، جوانان می‌توانند دستگاه سیاست خارجی كشور را در انجام ماموریت‌های خود در عرصه‌های مختلف یاری كنند.

** تحولات خاورمیانه و انقلاب اسلامی

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا نشئت گرفته از انقلاب اسلامی ایران است، گفت: انقلاب اسلامی احیاگر دین بود و غبار از دین را به همت این ملت و رهبری امام راحل (ره) زدود.

وزیر امور خارجه ایران به نقش و جایگاه جوانان در بیداری اسلامی نیز اشاره كرد و افزود: جوانان هوشیار كشورهای اسلامی بودند كه با بازگشت به فطرت خویش،پرچم مبارزه با دیكتاتورهای وابسته به غرب را برافراشتند.

وی در ادامه نقش جوانان در عرصه دیپلماسی كشور را مهم دانست و خاطرنشان كرد: دستگاه سیاست خارجی كشور بهره‌مند از حضور جوانان ولایی و مجهز به تحصیلات و دانش دیپلماتیك روز است.

صالحی تصریح كرد: جوانان كشور می‌توانند در زمینه ارتباط با جوانان كشورهای اسلامی در قالب سازمان همكاری اسلامی و جنبش غیرمتعهدها و سایر عرصه‌ها نقش آفرینی كنند.

** اهمیت ایران اسلامی در تعاملات سیاسی جهان

وزیر امور خارجه ایران در ادامه سخنان خود گفت:اكنون اهمیت جمهوری اسلامی ایران در تعاملات سیاسی جهان به گونه‌ای است كه هر روز در رسانه‌های جهان مطرح ویكی از موضوع‌های مهم درمذاكرات كشورهای بزرگ جهان است.

صالحی دلیل این رویكرد را پیام و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در دنیا دانست و افزود: فشار، جنگ و محاصره اقتصادی هم نتوانست مانع از ادامه پیشرفت ایران شود بطوری كه در میان 57 كشور مسلمان و 130 كشور در حال توسعه، توانسته است در هر سه پرتاب ماهواره به فضا موفق عمل كند وبسیاری از فناوری‌ها و مراحل هسته‌ای را بومی‌سازی كند.

وی باتاكید براینكه نباید نگران آینده كشوربود،تصریح كرد:اكنون جمهوری اسلامی ایران در راهی قدم نهاده كه به پشتوانه دین و ملت بزرگ خود ، در عرصه بین‌المللی با عزتمندی و سرافرازی حضور دارد.

وزیر امور خارجه خطاب به جوانان تاكید كرد:آینده شما روشن است، نسل شما فرهیختگی را برای كشور رقم خواهد زد.

سیام*2023*



:: برچسب‌ها: پرندگان , پرنده ,
:: بازدید از این مطلب : 497
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

این در حالی است كه تنها یك هفته تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این كشور كه شبیه یك همه پرسی است، باقی مانده است.

خبرگزاری فرانسه از عدن و به نقل از یك مقام امنیتی كه نخواست نامش فاش شود، گزارش كرد كه، 'یك مرد ناشناس در حالی كه سعی می كرد یك وسیله انفجاری را در یك اتاقك رای گیری در محله 'كریتر' این شهر جاسازی كند بعد از انفجار این بمب كشته شد.'

بنا به گفته این مقام امنیتی پس از این حادثه نیروهای امنیتی به سرعت به محل آمدند و به ویژه در نزدیكی مقر كمیته انتخابات مستقر شدند.

این مقام امنیتی همچنین گفت: 'ما هنوز نمی توانیم كسی را متهم كنیم اما گروه های افراطی (جدایی طلب) جنبش جنوبی به رهبری 'علی سالم البیض' (رهبر پیشین حزب سوسیالیست یمن) سعی دارند جلوی انتخابات را بگیرند.'

فعالان جنبش جنوبی می گویند كه انتخابات 21 فوریه (دوم اسفند) به تقاضای آن ها برای كسب خودمختاری یا استقلال در جنوب كشور توجهی ندارد. به همین دلیل آن ها تلاش كرده اند كمپینی برای تحریم انتخابات به راه بیندازند.

این همه در حالی است كه طرفداران البیض حتی آشكارا خواهان اجرای اقداماتی برای جلوگیری برگزاری انتخابات شده اند.

مترجمام ** 2044**1609



:: برچسب‌ها: حیوانات ,
:: بازدید از این مطلب : 526
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

'محمد مهدی مهدوی 'روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با احتساب روستاهای بهر منده از گاز در ایام دهه مبارك فجر، در 11 ماهه نخست امسال در مجموع 162 روستای جدید استان از نعمت گاز طبیعی بهره مند شدند.

وی مجموع اعتبار هزینه شده برای بهره برداری از 134 پروژه در ایام دهه مبارك فجر را 275 میلیارد ریال ذكر كرد.

وی همچنین به آغاز عملیات گازرسانی به 11 پروژه با اعتباری بیش از 102 میلیارد ریال به عنوان دیگر پروژه های دهه فجر اشاره كرد و گفت: پروژه خط انتقال گاز شویشه با متراژ 35 كیلومتر یكی از مهمترین این پروژه ها است كه اكنون با پیشرفت مناسبی در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینكه در 11 ماهه اول امسال 162 روستا جدید به تعداد روستاهای گاز دار استان اضافه شده افزود: ضریب كنونی نفوذ گاز طبیعی در استان كردستان به 58 درصد رسیده است.

مدیرعامل شركت گاز كردستان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینكه در سفر پر خیر و بركت رهبر معظم انقلاب به استان كردستان، گازرسانی به 400 روستا به تصویب رسید، گفت: این مصوبات شتاب توسعه گازرسانی به روستاهای كردستان را چندین برابر كرده است.

به گفته وی تاكنون 90 درصد مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب در بخش گازرسانی در استان محقق شده است.

مهدوی افزود:در 11 ماه گذشته 970 كیلومتر شبكه گذاری، نصب 20 هزار مورد انشعاب و 46 هزار اشتراك پذیری جدید توسط این شركت صورت گرفته،كه در شاخص شبكه گذاری نسبت به تعهدات 12 ماهه امسال سه برابر رشد داشته است.

وی اظهار داشت: این شركت همچنین در شاخص های نصب انشعاب و اشتراك پذیری نیز به ترتیب 25 و 77 درصد نسبت به تعهدات 12 ماهه امسال رشد داشته است.

هم اكنون 296 هزار مشترك شامل 228 هزار مشترك شهری و 68 هزار مشترك روستایی زیر پوشش شبكه گاز طبیعی در استان كردستان قرار دارند.

استان كردستان یك میلیون و 450 هزار نفر جمعیت دارد كه از این تعداد 580 هزار نفر آن در روستاها و بقیه در شهرها ساكن هستند.ك/3

533/7346/ 640



:: برچسب‌ها: عکاسی , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 504
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

آیت الله سیدعلی اكبر قرشی روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: استكبار جهانی از نخستین روزهای كلید خوردن انتخابات سعی كرده است با ایجاد شبه در سلامت انتخابات ایران، حضور مردم در پای صندوق های رای كم رنگ شود، حال آنكه انتخابات در جمهوری اسلامی شفاف تر و مردمی از همه كشورهای جهان است.

وی تاكید كرد: در تمام انتخاباتی كه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران برگزار شده خود مردم، مجری و ناظر انتخابات بوده و از نزدیك بر اعمال رفتار عوامل انتخابات نظارت كرده اند.

قرشی با عنوان اینكه دشمنان برای برهم زدن نظم و امنیت انتخابات آینده مجلس برنامه ریزی می كنند اظهار داشت: برخی گروه ها به دنبال بازسازی فتنه 88 هستند و تلاش می كنند با یاری گرفتن از عوامل داخلی دست به توطئه های مختلفی بزنند ولی باید بدانند مردم ایران هوشیار تر از آن هستند كه فرصتی به دشمنان بدهند.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد : برخلاف تصورات شوم دشمنان ایران اسلامی یكبار دیگر با نظم و آرامش در پای صندوق های رای حضور یافته و حماسه دیگری خلق خواهند كرد .

آیت الله قرشی خاطرنشان كرد: حضور پرشور مردم در 22 بهمن باید درس عبرتی برای بیگانگان باشد آنها با نگاهی دقیق به این حماسه باید بدانند مردم ایران با تبعیت از آرمان های امام راحل هرگز اجازه دخالت به دشمنان نخواهند داد.

عضو خبرگان رهبری از كاندیداها خواست با رعایت تقوای انتخاباتی و رعایت اصول مقدس نظام جمهوری اسلامی تلاش كنند فضای سالمی برای انتخابات فراهم كنند و نگذارند جهان سلطه از فرصت ها به نفع خود استفاده كند.

آیت الله قرشی انتخابات آینده را تبلور غیرت دینی و استكبار ستیزی ملت ایران خواند.

8135/583/ 1645



:: برچسب‌ها: نور ,
:: بازدید از این مطلب : 567
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

چهل‌ و پنجمین سالگرد درگذشت فروغ فرخزاد

امروز، ۴۵ امین سالگرد درگذشت فروغ فرخزاد، شاعر ایرانی است. فروغ به اعتقاد بسیاری، نه تنها در ادبیات معاصر فارسی تحول ایجاد کرد که منشا تغییرات فرهنگی بسیاری خصوصا در مسایل مربوط به زنان بوده.

برای پخش این فایل، نرم افزار "جاوا اسکریپت" باید فعال شود و تازه ترین نسخه "فلش" نیز نصب شده باشد

خوبی فرخزادها این است که وقتی پیششان می روی، همیشه، شیرین ترین قصه ها را در آستین دارند که تعریف کنند. حتی وقتی بخواهند از غم انگیزترین اتفاق های خانوادگیشان بگویند. از آن تصادف غم انگیز مثلا. همان که دوشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۴۵ رخ داد. فروغ تازه ۳۱ سالش تمام شده بود.

برای فروغ دوستها، فراز و فرودهای زندگی فروغ، غریب نیست، اشعارش همه جا هست و تاثیرش در ادبیات معاصر هم بر کسی پوشیده نیست. شاید بد نباشد، این بار از فروغ، قصه بگوییم. شیرینی بیان بازماندگان خانواده فرخزاد را وسیله ای کنیم برای شنیدن سه قصه. از خواهری فروغ، از وقتی که فروغ کودک بوده، کودک داشته و کودکش را تنها گذاشته.

عصیان از کودکی

پوران فرخزاد

پوران فرخزاد، خواهر بزرگتر فروغ، در گوشه ای از تهران میراث فرخزادها را سربازی می کند

پوران فرخزاد، خواهر بزرگتر فروغ، در گوشه ای از تهران، یک تنه، میراث فرخزادها را سربازی می کند. کتاب های فروغ را، اگر مجوز بگیرند، تجدید چاپ می کند و با روی باز، خبرنگارها را مهمان خود می کند.

وقتی پنج سال پیش، نخستین بار برای گفتگویی به منزلش رفتم، چنان جذب "شیرین بیانیش" شدم که تصمیم گرفتم تا می شود کنجکاو زندگی فرخزادها بشوم و فروغ یکی از آنها.

از قصه کودکیشان که می گفت، گاهی حرص می خورد و گاهی ریسه می رفت و این دو را چنان ترکیب می کرد که میخکوب می شدی. مثلا وقتی از خانه کودکیشان در نوشهر می گفت. باغ بزرگ و خانه ای در وسط رو به دریا و صدای موسیقی که در خانه قطع نمی شده. فرمانده خانه، مادر بوده و پدر، فرمانده مادر. پوران دختر بزرگتر است و فروغ و فریدون بعد از او دنیا می آیند.

پوران فرخزاد معتقد است هنر خانوادگی شان از ژن پدر به ارث رسیده:

"پدر من عاشق پیشه بود. وقتی مامان، جریان آشناییشان را برای من تعریف می کرد از خنده ریسه می رفتم. برای زمان من خیلی عجیب بود که جوانی با اسب سفید برود روبروی مدرسه آمریکایی که مامان در آن درس می خواند و منتظر بشود تا او از مدرسه بیاید و با هم بروند. عشق و عاشقی پدر و مادرم که اینطور بود. پدرم، با اینکه نظامی رضا شاهی بود و خشن نما، رگه شاعری هم داشت، یک چیزهایی گاهی می گفت. یعنی حالا که دست نوشته هایش را نگاه می کنم، به این نتیجه می رسم که یک ژن تربیت نشده شاعری داشته که لابد بین فروغ و فریدون و من تقسیم شده. ما اصولا دنباله رو پدرمان هستیم تا مادر."

پوران فرخزاد

"برای زمان من خیلی عجیب بود که جوانی با اسب سفید برود روبروی مدرسه آمریکایی که مامان در آن درس می خواند و منتظر بشود تا او از مدرسه بیاید و با هم بروند. عشق و عاشقی پدر و مادرم که اینطور بود"

"مادرم زن دیکتاتورمسلکی بود، وسواسی و خیلی تمیز. از آن زن های ساده ای که درس خوانده بودند اما هنوز سنتی مانده بودند. سالی یک بار می زایید، قیافه اش بد نبود و شاید اگر حالا بود، با آن زور و قدرتی که داشت، شاید شهردار می شد. ما زیر بار دیکتاتوری مادرانه ای بزرگ شدیم. نظم اجباری که مامان روی سر ما گذاشته بود، بعضی وقتها خیلی دیگر آش را شور می کرد. مثلا فروغ، در ورزش خوب بود. مامان مجبورش می کرد، هر جا که می رفتیم، زیر لباس مهمانی اش، شلوار ورزشی بپوشد تا جلوی مهمان های دیگر، برایشان “بالانس” بزند. یا مثلا برنامه هفتگی برای ناهار و شام درست کرده بود و اگر آسمان به زمین می آمد، زلزله می شد یا کسی هم می مرد، باید حتما از آن برنامه پیروی می کردیم. یادم هست یک بار فروغ و فریدون، دست به یکی کردند و غذایی را که مامان از پیش پخته بود و در یخچال نفتی آن موقع ها، قایم کرده بود خوردند. مامان که برگشت جیغ و دادی به راه انداخت تا متهم را پیدا کند و به سزای اعمالش برساند... مگر ول می کرد، خلاصه اعتراف گرفتنش خوب بود."

"فروغ، در کودکی و قبل از بلوغ، خیلی پسر مآب بود. یعنی می خواست ثابت کند که از پسرها چیزی کم ندارد. از بیخ دیوار بالا می رفت، با پسرهای کوچه کتک کاری می کرد و خلاصه برای خودش " گنده لات" محل بود و همیشه هم بابت اخلاق و رفتارش، از مامان کتک مفصلی می خورد. خوب طبیعی است در چنین شرایط خانوادگی، بچه ها معمولا عاصی می شوند، عصیان می کنند و یکهو، به گونه ای فواران می کنند، همانطور که فروغ عصیان کرد."

عصیان فروغ در شانزده سالگی، عشقش شد. وقتی که اعتصاب غذا کرد که شوهرش بدهند. عاشق پرویز شاپوری طنز پرداز شده بود. مردی که به گفته خودش، مثل پدرش بود. اسیر عشقش شد و ازدواج کردند. یک سال بعدش، "اسیر" را بیرون داد، نخستین دفتر شعرش. عاشقش ماند اما زنش نه. کار به طلاق کشید بعد از چهار سال با یک فرزند پسر، کامیار، که پدرش، او را از فروغ گرفت.

سالهای جدایی، سالهای دو دفتر دیگر شعر از فروغ هم هست: دیوار و عصیان

"از خانه سیاه تا خانه فروغ"

حسین منصوری

حسین منصوری در شش سالگی سوژه فیلم فروغ فرخزاد شد

شعرش به کنار، در ۲۳ سالگیش که می شود سال ۱۳۳۷، فروغ به سینما علاقمند شد. همین علاقه، شد زمینه آشنایی با ابراهیم گلستانِ فیلمساز. بسیاری “تولد دیگر” فروغ را درهمین آشنایی با گلستان می بینند و یک قصه دیگر: به تشویق ابراهیم گلستان، قرار می شود فروغ از جذام خانه ای در تبریز فیلمی بسازد که بعدا “ این خانه سیاه است” اسمش شد.

در جریان تهیه همین فیلم، فروغ فرخزاد با پسرکی آشنا می شود که با خانواده جذامی اش ساکن همان جذام خانه اند. حسینِ شش ساله می شود سوژه فیلم فروغ و بعد امید زندگی اش. فیلم که تمام می شود، فروغ، خانواده حسین را راضی می کند که او را از جذام خانه ببرد تا وضع زندگی اش بهتر شود و چنین می شود که حسین منصوری که حالا، در آلمان نویسنده و مترجم است، سر از خانه فروغ در می آورد: "من از لحظه ای که فروغ را در جذام خانه بابا باغی تبریز دیدم، مسخ شدم. من را نشان کرده بود که در فیلمش بازی کنم. به سمتم خم شد و گفت سلام من فروغم، اسم تو چی هست؟ و من که از خوش صحبتی، به بلبل جذامخانه، شهرت داشتم، زبانم بند آمد. پدرم معرفی ام کرد: غلام شما، حسین."

" من از آن روز تا چهار سال بعدش که فروغ بالای سرم بود، هیچ وقت با او حرف نزدم. همه عشقم این بود که در خانه اش بنشینم و نگاهش کنم. او که می آمد، می رفتم به تماشایش تا هر وقت که بود. البته چرا، خاطرم هست که یکبار با او حرف زدم. با اینکه سالها در خانه اش بودم، راه خروج از آن مسخ و به حرف گرفتن فروغ را پیدا نکرده بودم تا اینکه یک بار فروغ به من کتاب "تام سایر" را داد که بخوانم. من کوچک بودم و معنی همه کلمه ها را نمی فهمیدم، یک بار رفتم که از او معنی یک کلمه را بپرسم که دیدم فروغ با خوشحالی تمام، شروع کرد به توضیح و تشریح آن کلمه. من که نمی دانستم و نمی فهمیدم که این فروغ فرخزاد است و با کلمات رابطه خاصی دارد، اما یک چیز را کشف کرده بودم: می شود اینگونه با فروغ حرف بزنم. از آن به بعد گاهی حتی معنی کلماتی که می دانستم را هم می رفتم و از او می پرسیدم تا برایم توضیح بدهد و هم صحبتم بشود."

فروغ فرخزاد و حسین منصوری

در جریان تهیه فیلم 'خانه سیاه است'، فروغ فرخزاد با حسین منصوری آشنا می شود که با خانواده جذامی اش ساکن جذام خانه بودند

حسین منصوری را در مونیخ آلمان دیدم. در تمام مدتی که خاطره تعریف می کرد، انگار کودکی روبرویم نشسته بود، انگار ترجیح داده که در سالهای بدون فروغ، کودک هفت هشت ساله فروغ باقی بماند. سعی می کنم از لابه لای خاطرات ناب فرزندخواندگی فروغ، یکی اش را برای شناختن بیشتر فروغ از نزدیک، انتخاب کنم.

می پرسم "فروغ دعوایت هم می کرد؟" ریسه می رود از خنده که: "یک بار من را دعوا کرد و خیلی هم افسرده شدم. با اجازه شما من قدر انگشتانه بودم، ریزه میزه. وقتی دعوایم کرد خیلی افسرده شدم و گریه کردم. جریان از این قرار بود که یک بار پسر همسایه، یک ریال به من داده بود. بعد رفته بود به مادرش گفته بود که من از او به زور یک ریالی اش را گرفته ام. مادر آن پسر هم آمده بود به فروغ شکایت من را کرده بود و فروغ هم آمد با من دعوا کرد که چرا کاری کردی که سرزنش بشوم؟ حالا من بی زبان، مانده بودم چطور توضیح بدم که بابا آن یک ریال را خودش داده. تجربه عجیبی بود، آن موقع ناراحتم کرد و دل شکسته ولی حالا می بینم چقدر خوب شد که دعوایم کرد، حداقل دعوا کردنش را هم دیدم. "

"دوشنبه آخر"...

داستان مرگ فروغ را از خیلی ها شنیده ام، در همه آنها یک وجه مشترک وجود دارد: حسرت.

خواهرش، پوران فرخزاد، در ساعت های آخر با او دعوایش شده بود: در کتابخانه ایران و انگلیس نشسته بودم و ترجمه می کردم. ظهر بود که دیدم کسی دست روی شانه ام گذاشته، فروغ بود. گفت که آنجا بوده برای ترجمه و خسته شده و می خواست برود خانه مامان برای ناهار. اصرار پشت اصرار که من هم با او بروم. گفتم: "فروغ، من در کافه رادیو مهمان دارم و نمی توانم بیایم."

"اصرار می کرد که بروم و من را کلافه کرد. آخر سر که دید نمی روم، برگشت گفت خاک بر سرت، به جهنم، نیا. و رفت. رفت و رفت و رفت و من دیگر فروغ را ندیدم."

فروغ به خانه می رود و بعد از ناهار سوار اتومبیل خود، از خانه مادری در دروس، راهی قلهک می شود. سر راه، برای تصادف نکردن با اتوموبیل مهدکودک، از جاده منحرف می شود...

خبر در شهر می پیچید، اما حسین و مادر فروغ، خانم جان، در خانه از همه جا بی خبرند.

حسین می گوید: "من عادت داشتم، با خانم جان قایم موشک بازی کنم. خانم جان داشت در آشپزخانه ظرفهای شام را می شست و من رفتم قایم شدم. خانم جان شروع کرد به صدا زدن من و هر چی می گشت پیدایم نمی کرد. کفری شده بود و داشت غر غر می کرد. من عاشق غرهای خانم جان بودم و اصلا این کار را می کردم که او غر بزند و من کیف کنم. غرهای خانم جان داشت اوج می گرفت و من غرق لذت بودم که تلفن زنگ زد. ژولیت، سلمانی محله بود. خبر داشت و می خواست خبر را به ما بدهد ولی هی من و من می کرد. مادر فروغ شروع به فریاد کشیدن کرد. سریع لباس پوشید و تن من لباس کرد و خودمان را به بیمارستانی که فروغ را برده بودند، رساندیم در تجریش. خانم جان هر کاری کرد، راهمان ندادند. نگهبان ها می گفتند وقت ملاقات تمام شده و گوششان به التماس های خانم جان بدهکار نبود تا اینکه یکی شان، آمد بیرون و گفت اصلا می دانی چی شده خانم؟ دخترتان مرده. این را که گفت خانم جان افتاد و من برای اولین بار با مفهوم مرگ آشنا شدم. از همان لحظه بود که این سوال را هم من از خودم پرسیدم و هم دیگران درباره من: سرنوشت حسین، بدون فروغ چه می شود؟ من تنها پشتیبانم را در ده سالگی از دست دادم."

اگر بود ۷۷ سالش بود. نیست و حالا چهل و پنج سال شده که مرگ فروغ فرخزاد، بخشی از هویت اوست. زنده که بود شعر گفت و قصه طولانی تر را با مرگش گفت.



:: برچسب‌ها: آیفون , آسمان , دوچرخه ,
:: بازدید از این مطلب : 505
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

دكتر محمد مهدی گویا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: اهدف اولیه برای ساخت واكسن های جدید حركت به سمت برنامه حذف كلی سل ازجامعه انسانی است .

وی اظهار داشت : واكسن های جدید برای گرووهای سنی خاصی مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر درافراد نوجوان ، كودكان مسلول ، بانوان باردار و گروه های پر خطر كاربرد دارد .

گویا ، با بیان این كه كار بیماریابی در زمینه سل قدری غیر فعال است گفت : نباید منتظر بمانیم تا نشانه های ابتلا به سل در شخص پدیدار شود و آن گاه برای درمان او اقدام كنیم ، در صورتی كه دیرهنگام برای درمان بیمار مبتلا به سل اقدام شود قطعا او افرداد دیگری را آلوده خواهد كرد.

رییس مركزمدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی ، بیان كرد : نقاط كور در زمینه بیماری سل درجامعه ما وجود دارد كه می بایست این نقاط را شناسایی كنیم .

گویا افزود: هم اكنون موفقیت برنامه بیماریابی در زمینه سل حدود 70 درصد است و با این برنامه چندان موفقیتی نخواهیم داشت و نیازمند ابزارها ، برنامه های جدید و تحول آفرین برای بیماریابی سل هستیم.

این مقام مسوول ، ادامه داد : متاسفانه ما از طریق كشورهای همسایه درمعرض ابتلا به این بیماری قرار داریم و بیشترین نوع شیوع سل كه در گروه سل فعال می گنجد در مكان هایی مشاهده شده است كه به مرزها نزدیك هستند.

گویا گفت : كشورهای تركمنستان ، روسیه ، آذربایجان ، ارمنستان ، تركیه ، تاجیكستان ، افغانستان و پاكستان كه در اطراف ما قرار دارند وضعیت مناسبی از نظر ابتلا و شیوع بیماری سل ندارند.

وی اظهار داشت : در برنامه كنترل و پایش بیماری سل ، انتظار این نیست كه بیمار مسلول نمیرد بلكه انتظار این است كه صرفا بخاطر این بیماری كسی جان خود را از دست ندهد و راهكارهای درمان و پیگیری در مورد بیماران كامل انجام شده باشد .ك/3

677 /679



:: برچسب‌ها: خیابان , پاییز ,
:: بازدید از این مطلب : 476
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : abbuse

سرگئی لاوروف: موضوع هسته‌ای ایران باید با شیوه‌ای صلح‌آمیز حل و فصل شود

همزمان با ابراز امیدواری وزارت امور خارجه چین نسبت به همکاری نزدیک‌تر ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و آغاز دوباره مذاکرات هسته‌ای، وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرده است که هرگونه راه‌حل نظامی در قبال مساله هسته‌ای ایران، باید کنار گذاشته شود.

به گزارش خبرگزاری دولتی روسیه (ریانووستی)، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور، روز دوشنبه، ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن)، مساله هسته‌ای ایران را موضوعی مهم برای روسیه ارزیابی کرده و گفته است: "این موضوع باید با شیوه‌ای صلح‌آمیز حل‌وفصل شود و هرگونه راه‌حل نظامی باید کنار گذاشته شود."

آقای لاوروف همچنین گفته است که روسیه به دنبال حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه است.

در عین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم روز دوشنبه، ۱۳ فوریه، در کنفرانسی خبری در پکن با اشاره به سفر معاون وزیر امور خارجه چین به تهران گفت: "چین دوباره تاکید کرده است که امیدوار است ایران بتواند مذاکره با گروه ۱+۵ را آغاز کند، همکاری بیشتری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد و موضوع هسته‌ای ایران با گفت‌وگو و مذاکره حل و فصل شود."

ما جائو شو، معاون وزیر امور خارجه چین، روز یکشنبه، ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن)، وارد تهران شد. گفت‌وگو با مقامات رسمی ایران درباره برنامه هسته‌ای این کشور هدف اصلی سفر دو روزه او اعلام شده است.

خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) به نقل از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گزارش داده است که سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دیدار با معاون وزیر امور خارجه چین در روز دوشنبه، ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن)، گفته است: "گفت‌وگوها تنها در مسیر همکاری است که می‌تواند رو به جلو و ثمربخش باشد."

بنا بر این گزارش، آقای ما جائو شو هم اظهار امیدواری کرده است که گفت‌وگوهای ایران و گروه ۱+۵ به گام‌های جدی برای همکاری منجر شود.

او پیش از سفر به ایران، در جمع خبرنگاران، خواهان بازگشت ایران به روند مذاکرات به منظور حل مسالمت‌آمیز مساله هسته‌ای این کشور شده بود.

ایران همواره اعلام کرده است که فعالیت‌های هسته‌ای این کشور با اهداف صلح‌آمیز و برای تامین مصرف برق و نیازهای دارویی انجام می‌شود، ولی کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که برنامه‌های هسته‌ای خود را با اهداف نظامی دنبال می‌کند.

فشارها بر ایران بر سر فعالیت‌های هسته‌ای این کشور از زمان انتشار آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه نوامبر گذشته افزایش یافته است.

در این گزارش آمده بود که ایران به اقداماتی برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای دست زده است.

"ایران باید بر سر مذاکرات هسته‌ای بازگردد تا بعد بتوان درباره تعلیق تحریم‌ها علیه این کشور صحبت کرد."

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا روز سوم بهمن (۲۳ ژانویه)، اعلام کرد که در چارچوب افزایش فشارها بر ایران برای توقف فعالیت‌های هسته‌ای این کشور، خرید نفت خام ایران را متوقف می‌کند.

دولت آمریکا نیز در ادامه تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، اعلام کرده است که دارایی‌های تمام وزارتخانه‌های ایران و نهادهای متعلق به دولت از جمله بانک مرکزی ایران در آن کشور مسدود می‌شود. آمریکا در روزهای پایانی سال ۲۰۱۱ میلادی نیز محدودیت‌های بیشتری را برای مبادلات تجاری با ایران و بانک مرکزی این کشور اعمال کرده بود.

با این حال، مقامات رسمی روسیه و چین بارها اعلام کرده‌اند که مذاکره و همکاری تنها راه‌ برطرف کردن اختلاف‌نظرها بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران است.

پس از تصویب آخرین تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به بی‌بی‌سی فارسی گفته بود که هدف از اعمال این تحریم‌های جدید، وادار کردن ایران به از سرگیری مذاکرات و توقف غنی‌سازی اورانیوم است و "ایران باید بر سر مذاکرات هسته‌ای بازگردد تا بعد بتوان درباره تعلیق تحریم‌ها علیه این کشور صحبت کرد."

خانم اشتون گفته بود که ایران باید پیشنهادهای گروه ۱+۵ در نشست استانبول را در باره فعالیت‌های هسته‌ای خود در نظر بگیرد.

آخرین نشست مربوط به مذاکرات هسته‌ای ایران با اعضای گروه ۱+۵ حدود یک سال پیش در استانبول برگزار شد.

گروه ۱+۵ با حضور نمایندگان کشورهای بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و آمریکا تشکیل شده است.



:: برچسب‌ها: خانه , عشق , شهرستان ,
:: بازدید از این مطلب : 496
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()